Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megtartható a tejtermelés?

Megtartható a tejtermelés?

Figyelt kérdés
32. hétre szültem, ma egy hete. A pici a koraszülött intenzíven van inkubátorban, és szondán, meg infúzión keresztül táplálják. A szülés utáni 3.napon megindult a tejem, és azóta fejek. Kb. 40 ml-t tudok fejni a két mellből összesen, méghozzá úgy hogy a jobb mellemből 30ml-t, a bal mellemből 10 ml-t. Mit tudok tenni, hogy a bal mellemből is több tejet tudjak fejni? Illetve ez így megtartható míg a pici hazakerül? Teát iszok. illetve rendesen , változatosan táplálkozom.
2009. ápr. 13. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyes vagy, büszkék lehetnének sokan és példát vehetnének! Bizony, megtartható! Aztán majd beszabályozza a pici magának. Bár tény és való, több dolgod lesz vele, meg lehet, hogy majd meg kell tanulnia szopizni ciciből, de menni fog hidd el!
2009. ápr. 13. 19:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól csinálod, ne add fel, neki ez a mennyiség is bőven sok! Fejj kitartóan, s később is lesz tejed! Nálunk is volt hasonló eset a családban, s a babák mind lefejt tejjel lettek táplálva. Bár a cicire nem szoktak vissza, anyatejet elfogadták! Az a lényeg, hogy nyugodt legyél, ne aggodalmaskodj, s minden menni fog!
2009. ápr. 13. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon ügyi vagy, és minden jót kívánok! Mielőbb kerüljön a Csöppség haza.

Legalább annyiszor fejj, ahányszor a baba szopizna, de legalább 3 óránként. Azt mondják a legjobb a 2 fejes mellszivó ilyenkor, a medela-nak van. Mikor nekem szinte üres volt a mellem a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces fejés mindig kihozott még valamennyit. Olvass, vagy TVzz közbe, és lazulj el! Akár hónapokig is fenn lehet tartani a tejmennyiséget fejéssel.

Sok sikert kívánok!

2009. ápr. 13. 20:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én fejés közben mindig becsukom a szemem és valami szépre gondolok,vagy a babám van mellettem.és azt mondogatom néha ügyes vagyok kell a kislányomnak stb.

Csak így tovább példaértékű ahogy cselekszel.

2009. ápr. 13. 21:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon jól esik a bátorítás, és a sok jó tanács. A pici nagyon apránként de fejlődik, és tudom, hogy rendben lesz vele minden. Sokat sírdogálok, mert hiányzik, de tudom, hogy ez kell, hogy később ne legyen baja. A kórházban nagyon figyelnek rá, és ott van most a legjobb helyen. Egyébként mióta feltettem a kérdést, már növekedett a tej mennyisége.

Köszi mindent!

2009. ápr. 14. 09:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 35.héten született a kisfiam császárral.Ő is a koraszülött intenzíven volt 3 hétig.Egy hétig géppel lélegeztették és az idő alatt meg sem tudták mondani,hogy életben marad e.Nekem is a harmadik napon indult meg a tejem és a babám kezelőorvosa tanácsára(mert a kórházban ahol én voltam nem segítettek ez ügyben)3 óránkénti fejést mondta még éjjel is mintha szopna.Én philips avent kézi szívót használtam és napi 100-150 ml-t tudtam fejni(én is sokszor sírva),amire azt mondták,hogy nagyon sok tejem van,úgyhogy ez a mennyiség teljesen normális amit le tudsz fejni.Nem is kellene most több neki,majd ha ő fogja szopni,akkor úgyis beállítja magának.Én 3 hét után tudtam csak kézbe venni és mellre tenni,de nagyon ügyesen elfogadta a cicit,pedig az ember nem is gondolná,hogy ennyi idő után sikerülhet,de bennük van az ösztön és remélem,hogy nektek is sikerül.Azóta 11 hónapos a fiam és még javában szopik.Sok szerencsét,erőt és kitartást kívánok!Ha mégsem jönne össze a tej dolog azért ne keseredj el,hiszen megteszel érte mindent az biztos,de az a lényeg,hogy jól van a babád!
2009. ápr. 14. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Kíváncsian kérdezem: sikerült megtartani a tejet? Az én lányom is tavaly született, 2 hetet volt kórházban és hiába fejtem, elapadtam, igaz, hormonálisan se vagyok okés. Mondjuk őt tápszerrel nyomatták, sokáig cumisüvegből etették, itthon meg kiderült, hogy nincs elég tejem, hiába szoptatok szinte egész álló nap. Így lett tápszeres, 3 hónapos korától már teljesen.
2010. ápr. 30. 11:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelőnek!

Igen sikerült megtartani a tejet. A fiam 6 hétig volt kórházban, és 23 napig csak szondán evett. 30 napos volt mikor először szoptathattam, de csak napi kétszer, és azt is leállították 4 nap után, mert fogyott. 5 hetes korától egy hétig bent feküdtem vele a kórházban, és akkor már csak üvegből evett. Mikor hazajöttünk, egyből elkezdtem szoptatni. Fele felel arányban kapott üvegből meg ciciből, és kb két hét alatt elértem, hogy csak cicizett. Nagyon ügyes volt, de csak 4 hónapos koráig kapott kizárólag anyatejet, akkor kezdtük kiegészíteni tápszerrel. Fél éves koráig volt még cicizés, utána már elapadtam. Egyébként mikor a tápszert kezdtük, elkezdtem neki kanalas kajcsit is adni. Azért apadt el a tejem, mert nem tudta olyan hatékonyan szívni, mint azok a babák, akik egyből mellre kerülnek, és onnantól, hogy ő elkezdett szopni, ami a mellemben maradt, azt már a kézi fejőgép nem szívta ki. Tehát mire megtanulta volna rendesen kiszívni a tejcsit, már nem volt neki elég. Én próbáltam azt is, hogy akkor sűrűbben teszem mellre, de ő türelmetlen volt, és nem tudtam mit tenni. Utólag már nem bánom, mert annak is nagyon örülök, hogy fél évig kapott anyatejet, és attól sem lett semmi baja, hogy tápszert evett. Te se bánkódj, mert felnőnek így is a gyerekek, és van aki soha nem eszik anyatejet, tehát te is megtettél mindent, és amennyit tudott megevett a kicsi!

Jó babázást!

2010. máj. 1. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!