5 hetes lányom napközben 2 óránként szopizik. Nem gyakori ez? Muszáj mellre tenni mert nagyon sír. Kevés lenne a tejem?
Ìgy nem tudom megmérni,hogy mennyit eszik,mert 2 óránként a tejem sem gyülik annyira össze.Mit tegyek???
Adjak neki tápszert pótlásnak??
Ne jusson rögtön a tápszer az eszedbe, csak bízz magadban. Ne felejtsd el, hogy minél többször rakod mellre a babát, annál több tejed lesz! Ha 2-óránként akar enni, egyen 2-óránként. A kisfiam is volt, hogy akár egy-másfél órával szoptatás után megint enni kért, és gyönyörűen fejlődött-fejlődik.
Azt nézd, hogy hetente mennyit gyarapszik, megnyugtatásul itt egy táblázat egy cikkből:
"A minimális gyarapodás üteme az elsõ évben:
1. hónap: 120-200 g/hét
2. hónap: 170-210 g/hét
3. hónap: 150-180 g/hét
4. hónap: 130-160 g/hét
5. hónap: 110-140 g/hét
6. hónap: 100-130 g/hét
7. hónap: 90-120 g/hét
8. hónap: 90-120 g/hét
9-10. hónap: 70-110 g/hét
11-12. hónap: 60-70 g/hét"
Szia!
Az én kislányom az első hetekben napi 8-10x szopott, vagyis amikor sírt kapott cicit. Volt hogy óránként evett. A fiammal 3 hósan kevesebb lett a tejem, vagy az igénye nőtt meg és akkor az addigi 3-4 óra után volt hogy óránként evett. Először nagyon megilyedtem, de az LLLiga egyik szoptatási tanácsadóját felhíva, teljesen új oldalról láttam a szoptatást, ő mindent elmagyarázott, bármikor felhívhattam és neki köszönhetem, hogy a fiam 2 évig szopott, a lányom meg most másfél évesen is naponta többször szopik. Szerintem szoptasd úgy ahogy gondolod, ahogy az ösztöneid súgják. Ha gond van nyugodtan hívj fel valakit, ha kell én szíveseb megadom a hölgy tel. számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!