Fáj-e a szoptatás? Vagy csak az elején? Meg lehet-e szokni? Ha besebesedne a mellbimbóm, akkor is kell szopiztatni?
Nekem abszolút nem fájt, kis sem sebesedett sohasem. Egyszer-kétszer kicsit érzékenyebb lett, olyankor egy kis anyatejet fejtem rá, szabad levegőn hagytam rászáradni és kész.
Nekem inkább az volt a furcsa (és ettől tartottam is), hogy a férjemen kívül más is foglalkozik vele. De ezt is hamar megszoktam.
Természetesen az első napokban fájhat a mellbimbó az igénybevétel miatt. A kórházban biztosan segíteni fognak a helyes mellretételben. Olvasgasd a Szoptatás című könyvet. Ez a legtutibb!
Meg lehet szokni, olyannyira, hogy pár nap alatt mindkettőtöknek élmény és öröm lesz a szoptatás.
Sok sikert, örömteli pillanatokat kívánok!
Fiam 1 hónapos. Nekem minden egyes szoptatás első percei nagyon fájdalmasak. Szopizás közben aztán lecsillapodik a fájdalom. Bepanthennel, vagy Sudokrémmel kenem. Néha az anyatejet is rajtahagyom. Mindegyik jó, a következő szoptatásig sokat javulnak a bimbók.
Szerintem én azért járhattam így, mert fiam sokáig 1 órán át is szopizott, és teljesen feláztatta a cicimet. Persze az is lehet, hogy rosszul tettem mellre és rágdosta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!