Hogyan tartsam ébren szoptatás közben?
Szia.Nekem azt tanacsoltak "huzd meg ovatosan a pajeszanal a hajat".Na ez nekem eleg drasztikus megoldasnak tunt igy inkabb csikoltam a fule alatt a nyakat,altalaban felkelt ra es szepen szopizott tovabb.
Azt hogy mennyi idokozonkent KELL etetni nem tudom en igeny szerint szoptattam.
Nekem is pont 3 hetes a kislányom :) És mostanában 10 perc alatt lerendezi a szopizást. Aggódtam, hogy ez így nem lesz jó, eezért megmértem, 10 perc alatt elfogyaszt 50-60grammot. Ha ezt elosztom az egész napi adagjával, akkor pont elég. Szerintem te is mérd meg, hátha eleget eszik 10 perc alatt.
Ébresztgetéshez meg ajánlom a tarkó és a kulcscsont, valamint a talpának a masszírozását. Csak figyelj, hogy ne simizd, hanem maszírozd, mert a simi semmit sem ér.
én lányom is sokszor bealudt, ezeket váltogattam:
-buksiját mozgattam meg ahogy a tarkójánál fogtam
-fülét húztam
-megsimogattam vizes kézzel az arcát
-le is vetkőztetheted szopi előtt/alatt (melegben alszanak inkább)
-fütyültem, énekeltem
-fújtam az arcát
-kis kezének a közepét nyomtam...
1: Ennyi idősen még teljesen normális, ha bealszik szopi közben, mert elfárad és elálmosodik. Türelem.
2: Ha a fenti (kíméletesebb) tippek nem válnak be, akkor hagyd aludni, mást úgysem tudsz csinálni.
3: Ha nem bukós baba, szoptasd fekve egy nagyobb ágyon. Így nem kell böfiztetni és mozgatni, hanem nyugodtan aludhat tovább, ha végzett. Ezzel meg tudod előzni, hogy "feleslegesen" felébredjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!