Mit tegyek, hogy ne fájjanak a melleim? 4 napja szoptatok, de nagyon fájnak a melleim.
Először is gratulálok a babához!
Most lövellt be a tejecske. Melegség érzet fájdalom (na nem elviselhetetlen, de olyan gyengébb) teljesen normális.
Ha csomókat éreznél benn valahol, akkor kell őket szoptatás előtt finoman kimasszírozni, és 5-10 perc masszázs után szoptatni. Ha a baba kevesebbet szopik, és még mindig borzasztóan telítettnek érzed, akkor lehet picit fejni is utána.
Lehetőleg minél gyakrabban tedd mellre a picit, amikor csak kéri (éjszaka is), és akkor 2-3 hét alatt beáll a kereslet-kínálat, pont annyi tejed lesz, mint amennyi neki kell.
Módszer alatt nem tudom pontosan mit értesz. Lehet fekve, vagy ülve, vagy bármilyen Neked kényelmes testhelyzetben szoptatni.
Minden szopinál kínáld fel mindkét cicit egymás után. A cicik rendje:
AB, majd legközelebb BA. Ha csak A volt, mert a másikból már nem kért, akkor legközelebb B, vagy BA. stb.
Minden jót!
Gratulálok!
Nekem a 4. napon tejbelövelléskor úgy fájtak a melleim, hogy alig bírtam mozogni. Szoptatás után hideg vizes törölközővel borogattam, az segített, de estére rosszul is lettem, megfagytam 2 takaróval. Reggelre nem volt semmi bajom, hamarosan beállt a kereslet-kínálat egyensúly is.
Ne aggódj, minden rendben lesz, csak szoptasd a babát olyan gyakran, ahogy tudod.
Ha a mellbimbód fáj, használj bimbóvédőt, szerintem sokat segít.
Itt részletesen leírják, mire kell odafigyelned:
Sok sikert a szopihoz! :)
És védőt ne használj lehetőleg!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!