Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy már elég a tejem...

Lehet, hogy már elég a tejem az ikreknek?

Figyelt kérdés
7 hetesek a lányaim, nagy nehezen leküzdöttük a kórházi cumizavart (kanalazás, napi százszor mellretétel, fejés, csökkenő pótlások), és először az egyik, most meg már a másik is elkezdte elutasítani a pótlást, konkrétan kibukják. Csak a ciciből étkeznek, naponta 1,5-3 óránként (ahogy jelzik), éjjel ritkábban. Napi 7-8-szor szopnak. Ha a mérlegre hallgatok, csökken a mennyiség így pótlás nélkül, tehát nincs meg szigorúan a testsúlykg X 150g. Egyébként viszont nem sírósak, hanem mosolyognak, jól alszanak. Ennyi próbálkozás után higgyek az ösztöneimnek, és lassan elhagyhatom a pótlást? Nem áll meg a fejlődésük? Lehet, hogy elég már a tejem nekik? A környezetem sem bíztat, hogy lehet elég tejem az ikreknek, de lehet, hogy mégis elég lesz? (ráadásul egy vékony nő vagyok) Tapasztalat..?
2011. júl. 29. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Csakis az ösztöneidre hallgass! Ha mosolyognak, nem nyüszisek, napi x pisis/kakis pelus megvan, akkor nincs baj!

Egyébként pedig egy nő akár 4es ikreket is tud szoptatni, és ez nem vicc. Alkattól, mellmérettől függetlenül. Itt tényleg nem a méret a lényeg!...

2011. júl. 29. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is vékony vagyok,és az ikreim 6 hónapi csak anyatejesek voltak,utána pedig 3 éves korukig szoptattam őket.:)Fele olyan gyorsan fejlődtek mint a nagyobb testvéreik annak idején,fél kilókat híztak havonta.A dokink azt mondta,szép,harmonikus a fejlődésük,ne foglalkozzak a kilókkal.A mai napig-5 évesek-nagyon vékonyak,de nagyon egészségesek is.:)

Ha nem sírnak az éhségtől,és nem csökken a súlyuk,akkor szinte biztos,h elég a tej,ha úgy érzed,próbáld meg pótlás nélkül.(Nekem is sokan károgtak,h ikreket nem lehet csak szoptatni.Hát lehetett.:)))

2011. júl. 29. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Szia!

Egyáltalán nem elképzelhetetlen,hogy elég nekik.Nekem napi 2 liter tejem van,anyatejleadó vagyok.

A testsúlykg X 150ml-t pedig felejtsd el,ez a tápszerre vonatkozik,anyatejből nincs meghatározott mennyiség.Az én kisfiam 2-3 hónapos korában napi 450-500ml-ket evett,pedig 4 kilóval született,én is aggódtam kicsit eleinte,de a fejem tetejére is állhattam,nem evett többet,fejtem ki a sok tejet,akkor ennyi volt az igénye.Később azért megnőtt az étvágya.

Gratulálok az ikrekhez,jó babázást.

2011. júl. 29. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, persze hogy lehet! Az ösztönök nem szoktak csalni...

Nagyon ügyesek vagytok!

2011. júl. 29. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van több ismerősöm is aki ikreket szoptat, vagy úgy tejleadó, hogy csak az egyik mellből szoptatja a sajátját, és kéthetente cseréli a mellét! :)

Gratulálok, kitartás, és csak az ösztöneidre hallgass! :)

És még egy tanács, ami a Te megnyugtatásodra van!A mérleget csak egy héten egyszerr használd!Mindig ugyanakkaor:) Mi péntak reggelente mértük éhgyomorra, de ez két manócskánál nem biztos megy, mármint az éhgyomor :)Így ha mindig kaja után méred őket (csupin)vagy fürdés előtt valamelyik este lehet úgy könnyebb!

De ha heti hízás van, akkor minden ok!

Nekem eggyel is nehéz volt ezt megfogadni, de hasznosnak találom :)Így utólag 10 hetes korától tudtam betartani!:)

20 hós kislány anyuja

2011. júl. 29. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!