Más hogy van a szopizás időtartalmával?

nekem a gyerekorvos azt mondta,hogy ne legyen több 20-25percnél.De gondolom az azokra vonatkozik akik közben rendesen szopiznak és nem alszanak bele.
Ha ez téged nem zavar,hogy ennyiszer kell cicire raknod,akkor nem baj. Ha viszont már eleged van,akkor húzd vele egy kicsit az időt,és amikor már nagyon éhes akkor add neki a cicit,vagy ne engedd bealudni,amikor már látod,hogy mindjárt elalszik,piszkáld a fülét,csiklandózd,vagy bármit amire felébred.
Nekem az első babám volt ilyen,szinte az egész napom szoptatásból állt! most a második,aki 2hós,10-15 perc alatt jól lakik,éjszaka meg 5perc alatt végez,vele sokkal kipihentebb vagyok..

4 hetes a kisfiam, és Ő is úgy működött, hogy cici, kaki, tisztába tevés, ettől ébredés, újra cici. 5. baba, úgyhogy nem hagytam sokáig. Ha elalszik szopizás közben, kicsit piszkálgatom, hogy felébredjen, amíg úgy érzem, már teleette magát. Aztán böfiztetés, akkor általában kaki is van. Tisztábatevés után már nem rakom cicire, csak ringatom néhány percig, és irány a kiságy. Mindez olyan 30 perc mindenestől.
Gondolom jól van ez így, mert ebben a 4 hétben 1,5(!) kilót hízott pusztán anyatejen.
De ha neked nem teher így, csináld nyugodtan, csak arra ügyelj, ne srtapálja le teljesen a mellbimbódat, mert ha begyullad, gondjaitok lesznek.
Sok sikert!
Az én kisfiam 6 hónapos, és a kezdetekben nekünk is nagyon sokáig tartott, volt, hogy egy óráig is eltartott!
Nállunk is elaludt, ne hagyd őt, a tenyerét kell csikizni, illetve a gerince mellett csikizni, enyhén végighúzod az ujjadat!nállunk ez vált be a legjobban! Ne aggodj, a fiúk picit lustábbak, hamarabb elfáradnak, jóllakik az előtejjel, és jókat szundizik rajta, nállunk a kezdetben 2óránként evett emiatt! Tényleg nem szabad rajta stresszelned,főleg, hogy szépen növekszik, ahogy nőni fog, ez változik :)

Én arra bíztatnálak, hogy ne nyúlj bele a rendszerbe, hacsak nem kifejezetten muszáj (mert pl. már nem bírod tovább erővel).
Azért alszanak bele a babák a szopiba, mert nagyon nagy munka nekik egészen addig, amíg meg nem tanulnak hatékonyan és erősen szopni (és ez általában több, mint 3 hetet vesz igénybe). Ezért az elején még sokszor elfáradnak a szopizás közben, pihennek és közben be-beszunyálnak. Ráadásul maga a szopómozgás olyan hormonokat szabadít fel a testükben, amelyek relaxálnak. És végül, maga az anyatej is tartalmaz nyugtató hatású összetevőket. Szóval minden összevág ahhoz, hogy jó legyen anyán aludni. :)
Nem kell attól félned, hogy ez örökre így marad, mert idővel ő maga fogja rövidíteni a szopás idejét, hiszen egyre több látnivalót vesz észre maga körül. Én azt vallom, hogy ha nincs kifejezett szükség arra, hogy te rövidítsd le a szopizás idejét (pl. több gyerkőc is van rajta kívül vagy sietned kell valahová), akkor lehetőleg hagyd őt magadon, amikor csak megoldható. A komfortszopizás nemcsak a babának jó, hanem stabilizálja a tejtermelésed is, illetve időszakosan majd épp növeli is a tej mennyiségét (pl. növekedési ugrások idején).
Attól sem kell félned, hogy a melled ettől megy majd tönkre, mert ha a baba jól van mellen, nem fogja szétrágni vagy eláztatni a bimbód. Az, hogy az első hónapokban még meglehetősen érzékeny és sérülékeny, természetes, mert még hozzá kell szoknia az újfajta igénybevételhez és ehhez idő kell. Érthető, hogy ilyenkor kímélni próbáljuk a mellünket, pl. úgy is, hogy megpróbálunk lecsipegetni a szopási időből, de én óvatosságra intenélek ezügyben, a fenti okok miatt. Ha van ilyen gondod, próbálj az arany középúton maradni.
Egyébként szerintem jól haladtok, csak így tovább! :)
köszönöm a megnyugtató válaszaitokat. S úgy érzem jó, ha minden marad így, ahogy nekünk kettőnknek jó. Nincs más dolgom, csak őt etetni:)
Mindenkinek jó babázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!