Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő alatt termelődik...

Mennyi idő alatt termelődik újra a tej a cicimbe, ha a baba mindkettőt teljesen kiűrítette? Teát lehet neki adni ha kevés a tejem és nem elég neki, és ha igen milyet és mennyit?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám és úgy látom hogy nagyon kevés a tejem,nem lakik jól tőle.Mindkettő cicimből teljesen kiszívja a tejet üresre és éhes marad.Mit csináljak? 2-3 óra elég hogy vissza termelődjön? Vagy ennyi idősen milyen teát adhatok neki kiegészítésül(ha az eggyáltalán kiegészítés lehet és laktatja)
2009. ápr. 4. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
Igyál sokat,pár óra alatt termelődik,de nem biztos,hogy elég.A teával nem fog jóllakni.Beszélj a gyerekorvossal és legyen otthon tápszer.vagy a déli evését lehet híg főzelékkel dúsítani.De orvossal,vagy védőnővel beszéld meg
2009. ápr. 4. 20:13
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

De ma este ha nem nagyon jön tejcsim mit tudok csinálni hogy éjszakára ne maradjon éhes a baba?Tápszerem nincs és nem is értek hozzá(mit,mennyit) mert eddig jól jött a tejem csak most valamiért nem akar lenni :( Félek hogy éjszaka nem lesz neki elég és nem tudom akkor mit csináljak!

2009. ápr. 4. 20:16
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
szia! én azt tanácsolom hogy menj egy patikába és vegyél egy tápszert, jo ha van otthon. te is nyugodtabb leszel. Igyál sokat amennyit csak lehet és aktiv pihenés is sokat segít, eleinte nekem is teát kellett adni a babának, én ánizs teát adtam, herbária boltba belehet szerezni, kb 100ml vizet forralj fel és egy csipetnyi ánizst tegyél bele, hagyd állni kb 5 percig, én szoktam tenni bele egy kávéskanálnyi cukrot, imádja ráadásul nem lesz hasfájos, ezt ujszülött kortol adható, de tény hogy ettől csak kis ideig lesz el. Én BEBA HA tápszert vettem, 2700forint.
2009. ápr. 4. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
azt elfelejtetem hogy minden tápszeren rajta van az adagolás, a kicsid életkorának megfelően is. pl az én kis lányom 11 hetes, igy 150ml be 6 adagolo kanál kell
2009. ápr. 4. 20:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem is volt ilyen időszakom,és én pár napig egyfolytában hagytam a cicimen lógni. éhezni nem éhezett,csak nem tudott úgy jól lakni,hogy kibírjon 2,5-3 órát. ittam a laktoherb teát és szedtem az urtica urens 5CH-t. szopi alatt is termelődik tejcsid. ha megnyugtat vegyél otthonra tápszert,valamilyen start aktív-ot,de talán nem lesz rá szükség. 6 hetes korban van egy fejlődési ugrás,amiatt kell most neki több tejcsi,át kell álljon a termeléssel a cicid. - ebben segít,ha hagyod sokszor szopizni,nem csak 3 óránként.
2009. ápr. 4. 20:30
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Én úgy jártam, hogy este 8-kor egyszer csak nem volt tejem, amikor éhes lett a kislányom. 1 hónapos volt. Az ügyeletes gyógyszertárat felhívtuk telefonon, azt mondták, ilyenkor csak vészhelyzetben jönnek már be, egy ekkora gyerek már aludja át az éjszakát.

1 órás sírás után (sírtam én is és a gyerek is), hogy most mit csináljak vele egész éjszaka, anyukámnak jutott az eszébe, hogy hívjuk fel a kórházat. És szerencsére azt mondták a gyerekosztályon, menjen be valaki és adnak annyi tápszert, hogy reggelig elég legyen.

Sajnos nem is lett tejem utána sem :(

Remélem, Ti nem jártok így!

2009. ápr. 4. 20:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!Sokat segített! :)
2009. ápr. 4. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

teat ne ha szopik, mert a tea elmossa az anyatej altal epitett hasznos belflorat (a tapszer is, de ha muszaj.. nezd meg mennyit evett, es a gyerekorvossal konzultalj)

és ne ess pánikba

kecskeruta fű tea, laktoherb, more milk, alkoholmentes sör mind mind segít!

2009. ápr. 5. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Én még nem adnék tápszert a helyedben. Nekem 3 hetes volt a babám, amikor fél kilót fogyott a születési súlyához képest. Semmi tejet nem tudtam lefejni, teljesen kétségbe voltam esve. Nagyon sokat sírt a baby, éhes volt, de azért naponta 2X volt kaki a pelusban. Szóltam a védőnőnek, azt mondta adjak még időt a babámnak. Ha van kaki, akkor valamennyit biztosan eszik. Hát igaza lett! A probláma valószínüleg a Nanóval volt, nem tudott szopizni, nem volt jó a technikája. Majd rájött, hogyan is kell csinálnia, és ezután 1 hónap alatt 1,3 kg-ot hízott. Ha elkezded tápszerezni, elmehet a tejcsi teljesen. Beszélj a védőnöddel és az orvosoddal.
2009. ápr. 6. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!