Hogy értik, hogy a szoptatás 500 kalóriát éget el?
Szopizik a baba,majd újra termelődik a tej,és akkor égeti a kalóriákat,vagy hogyan? Egész nap hány kalóriát éget a szervezet csak azzal h termeli a tejet?
Köszi a felvilágosítást. :)
A tej újratermelése igényel ennyi kalóriát, persze függ attól, hogy mennyit eszik a gyerek.
Nézd meg a macskákat, mostanában milyen soványak!
:D
Azért kérdezem,mert nekem elég nagy a túlsúlyom így is.
105 kilóval estem teherbe, 115 kilóval mentem szülni,és szülés után rögtön 106 kiló lettem (legalább ebben szerencsém volt), most 4 hónappal később "márcsak" 101 kg vagyok. 4 hónap alatt elfogadható ez a fogyás, vagy kevés? Normálisan eszem,nem fogyózom, ez a termelés miatti kalória égetéstől van? Fura ez nekem,mert ő a 2.babám, fiammal 93 kilóval kezdtem a szoptatást,és felhíztam 105-re.Akkor állandóan ettem!
Ha abbahagyom a szopit vajon vissza fogok hízni?
Anyukám annak idején szoptatás alatt hízott 20-205kg-ot fél év alatt. Amikor evett a húgom, anyu is. Szoptatás után 6 hónap alatt visszafogyott 60kg-ra.
Én szintén híztam kb. 7kg-t a szoptatás alatt, utána lement diétával.
Szóval, szerintem nem általános, hogyha vki szoptat, akkor fogy is.
Az 500 kcal-t egész napra szokták érteni, de ez csak egy saccolt érték, sok mindentől függ.
Kérdező, teljesen jó, ha ilyen tempóban fogysz, pláne, ha úgy, hogy egyébként nem teszel érte külön semmit (én nem pártolom a szoptatás alatti fogyókúrát, legalábbis az első fél évben).
Hogy a szoptatás végén visszahízol-e, az sok mindentől függ: leginkább attól, hogy miért van alapból ennyi túlsúlyod? Ha pl. hormonális oka van, azt nem annyira lehet befolyásolni, de ha életmódbeli (és leginkább étrendi), azt viszont nagyon is!
Kedves Utolsó! A túlsúlyom teljesen sajáthibából van. :( Fentebb írtam,h a kisfiam születése után,szoptatás alatt híztam meg nagyon.180 centi magas vagyok,és a "versenysúlyom" amivel jól éreztem magam kb. 85 kiló volt mindig is (főleg,h éveken keresztül sportoltam).Kb. szülés után lettem 90 kiló,aminek nagyon örültem,de első gyerek,félelem,mindenki mondta egyek-igyak sokat,h legyen tejem.Sajnos szószerint betartottam mindent,és volt,h este 10-kor is ettem!Így felhíztam 105 kilóra kb.Próbáltam már számos diétát,fogyókúrát,de csak szenvedés volt... Hát így alakult.
Most szerencsére ment már le a kiinduló súlyomhoz képest kiló,remélem ez így is marad.Alapból este 6 után már nem eszek.Reggeli,ebéd,5 fele vmi vacsora,és ennyi.... Néha felpattanok a szobabringára,tekerek egy órát,aztán semmi egyéb.. :)
És nem vagy néha éhes? Mert én pl. azt figyeltem meg, hogy ha nem eszem du. uzsonnát is (akár csak egy almát is), akkor este kipakolom a fél hűtőt.. :)
Ha esetleg te is hasonlóan vagy, szerintem próbáld meg, hogy beiktatsz még egy kisebb étkezést. Egyébként is azt mondják, hogy a napi 3 a minimum, de szoptató anyaként inkább többször együnk. De egyszerre ne sokat! Épp csak annyit, hogy már ne érezz éhséget és LASSAN! Jól rágd meg a falatokat, mert a szervezetnek kell egy kis idő, amíg észreveszi, hogy eszel és jelez, hogy kezd már elég lenni (különben esetleg rövid idő alatt túl sok kalóriát viszel be).
Ezen kívül pedig nagy séták a gyerekkel, kocsiban vagy kendőben. Bár lassan majd lehet utána szaladni is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!