Már csak 2x szopizik?
5és fél hónapos a babám,de már kb 1hete csak 2x szopizik 1nap.2hónapja kap tápszert is,1hónapja gyümiket,rizspépet is.Néha még megpróbálom napközben is megszoptatni,de nemsokszor sikerül(nem akar)így marad a reggeli és esti szopi.Ez nagyon nagy baj??Elég ez neki?Azért ez is jobb mintha egyáltalán nem szopizna!
Nem vagyok egy nagy szopi-párti,mindig is nagy szenvedések voltak vele,de azért ez a kettő nem kevés ennyi idősen?Rossz anya vagyok ezért?

Semmi baj, nem vagy rossz anya!
Gondolj bele, mikor mi kicsik voltunk 5 hónaposan reggel-este kaptunk tejet, meg szilárd ételeket e mellett és mégis felnőttünk:))

(fili)
Nem tudom miért nem vagy szopi párti.
Megszenvedtél érte írod, de csináltad. Nem elvárások miatt szoptat az anya hanem mert érzi, hogy az a jó.És úgy jó ha neki is jó nemcsak a babának.
Lehet, hogy segítő kellett volna a szoptatás elindításához, és akkor örömmel tetted volna. Nem tudod milyen mikor a 8 hónapos szopi közben símogatja az arcod:))
A tápszer elindított azon az úton, hogy a babád elhagyja a szopit. Utána jött a hozzá táplálás amit jó is, hogy elkezdtél és nemcsak tápot adsz. Gondolom gyümölcsökkel.
Nagyon jó ha megtartod a reggeli és esti szopit min. 10 hónapos koráig.
10 órai gyümölcs, és ebédre már kezdheted főzni a főzelékeket. Így lassan két étkezést ki tudsz váltani.
Nem vagy ettől rossz anya.
Ne akarj itt megnyugtatást se és letolást se. Itt te is tudod két tábor van. Aki tud szoptatni arra predesztinál, aki nem a tápot isteníti.
Ezt neked kell eldönteni és a párodnak.És ne törődj senki véleményével.
Bocsi ha hosszú:))

Nem vagy rossz anya, de sem a tápszeres pótlás, sem a korai (indokolatlan) hozzátáplálás nem segítette a szoptatás folytatását, sajnos. :(
Nem tudom, hogyan és miért jutottál el idáig, de ezt már nem valószínű, hogy meg tudod változtatni. Viszont, ha javasolhatok, a legközelebbi szoptatás idejére, ha lesz majd kistestvér, nézz utána alaposan a dolgoknak, mert elképzelhető, hogy most valamit nem jól tudtál, csináltál és emiatt nem sikerült úgy, ahogy tervezted.
Minden egyes nap, amit még szopizik (is), értékes a babád számára és örülj neki, de valahol helyesen érzed, hogy még jó lett volna legalább néhány hónapig szoptatni... Mostmár ez van, békélj meg ezzel és hozd ki belőle azt, amit még ki lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!