Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért apad a tejem? - 4 hetes...

Miért apad a tejem? - 4 hetes csak a picúrkám

Figyelt kérdés
Eddig is épp hogy csak elég volt a tejci, de gyakori cicizéssel kihúztuk a napokat, viszont 3-4 napja drasztikusan csökken a tej mennyisége, nem tud jóllakni a picim, bármennyit van cicin ( akár 1 órát is, váltogatjuk is a cicit, ha kellett 20 perc múlva visszatettem). Kíváncsiságból lemértem, max. 30g-ot tud enni 2 ciciből , ami nagyon kevés. Létezik, hogy el fog apadni teljesen?
2011. júl. 20. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Csak nyugalom, ne idegeskedj. Dobj ki cumit és cumisüveget ha használtok, ez legyen az első. Aztán tedd mindig mellre a babát, mindkettőre, bármennyi idő után. Nem fog elapadni, csak igyál rendesen, és enni sem árt néha. Ha mindent jól csinálsz nem fog elapadni.
2011. júl. 20. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá az előttem válaszolóhoz, hogy pihenj amikor a baba is pihen. És szerintem ne mérd a babádat, max. egyszer egy nap. Ha szépen fejlődik biztosan van annyi tej amennyire neki szüksége van.
2011. júl. 20. 13:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, elrontom ha adok pótlást, de 3 nap után muszály volt, kimerűltem én is ő is :( Szeretném elhagyni a pótlást, kűzdök érte!
2011. júl. 20. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Fitolac vagy Laktoherb tea fokozhatja a tejtermelést, vagy van egy homeós bogyó, Urtica urens a neve. Egyébként hogy gyarapszik a kicsi? 1 hónapos korára átlagosan vissza kell nyernie a születési súlyát, plusz 40 dkg-ot. Ha ez megvan, akkor nem kell aggódnod. Szoptatáskor ügyelj arra, hogy a hátsó, zsírdúsabb tejet is kiszopizza, csak utána tedd át a másik melledre. A hátsó tej kiürülését segítheted úgy, hogy az egyik kezeddel a mell tövénél C betűt formázva nagyon enyhe nyomást fejtessz ki, így könnyebben tudja a baba kiszopizni.
2011. júl. 20. 13:40
 5/7 anonim ***** válasza:
More milk plus tejserkenőt tabit próbáld ki.Patikába kapható.Igaz 6300 körül van azt hiszem a 60 db.-os.Nekem bevált.4 szemet kell bevenni egy nap,de ha nem elég max. 3*2-őt is lehet.
2011. júl. 20. 13:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Laktoherb teát az elejétől iszom , eddig szépen gyarapodott a kislányom, de csak pár napja van ez, hogy csökken a tejci mennyisége... van, hogy egy cicin fél órát is hagyom, ennyi időnek azért elégnek kell lenni , hogy kiszívja a hátsó tejet is nem? de már azt is próbáltam, hogy vissza tettem még , de akkor csak rángatja a cicim, türelmetlen , teljesen beleizzad az erőlködésbe... számomra ez azt jelzi, hogy tényleg nem tud kiszívni többet - addig viszont nem alszik el, míg éhes, így volt, hogy 4 etetés között csak nyüglődött, és persze nekem sem tett jót, kimerűltem, ideges voltam... ez meg a tejtermelésnek nem tesz jót, szóval ördögi kör!

Létezik, hogy ennyire korán elapad a tej? Esetleg járt így valaki rajtam kívül?

2011. júl. 20. 13:49
 7/7 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy ne add fel. Én a kislányomat 21 hónapig szoptattam, most a kisfiam 2 hónapos.

Az elején nekem is volt olyan, hogy egy pár napig éreztem, hogy kevés a tejem. Nagyobb adagra volt szüksége a kicsinek, de pár nap és beállt a kellő menyiségre a tejtermelés a gyakori szopizás miatt. Én azt figyeltem meg, akkor van sok tejem, ha sokat iszok, nagyon sokat (2 x 1,5literes ásványvíz egy nap + tea, leves...).

Nem szabad méregetni a babát. Nálunk van úgy, hogy eszik pár percig, majd fél óra múlva megint.

Kitartás!

2011. júl. 20. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!