Miért apad a tejem? - 4 hetes csak a picúrkám
Laktoherb teát az elejétől iszom , eddig szépen gyarapodott a kislányom, de csak pár napja van ez, hogy csökken a tejci mennyisége... van, hogy egy cicin fél órát is hagyom, ennyi időnek azért elégnek kell lenni , hogy kiszívja a hátsó tejet is nem? de már azt is próbáltam, hogy vissza tettem még , de akkor csak rángatja a cicim, türelmetlen , teljesen beleizzad az erőlködésbe... számomra ez azt jelzi, hogy tényleg nem tud kiszívni többet - addig viszont nem alszik el, míg éhes, így volt, hogy 4 etetés között csak nyüglődött, és persze nekem sem tett jót, kimerűltem, ideges voltam... ez meg a tejtermelésnek nem tesz jót, szóval ördögi kör!
Létezik, hogy ennyire korán elapad a tej? Esetleg járt így valaki rajtam kívül?
A lényeg, hogy ne add fel. Én a kislányomat 21 hónapig szoptattam, most a kisfiam 2 hónapos.
Az elején nekem is volt olyan, hogy egy pár napig éreztem, hogy kevés a tejem. Nagyobb adagra volt szüksége a kicsinek, de pár nap és beállt a kellő menyiségre a tejtermelés a gyakori szopizás miatt. Én azt figyeltem meg, akkor van sok tejem, ha sokat iszok, nagyon sokat (2 x 1,5literes ásványvíz egy nap + tea, leves...).
Nem szabad méregetni a babát. Nálunk van úgy, hogy eszik pár percig, majd fél óra múlva megint.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!