Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Estére már nincs elég tejem a...

Estére már nincs elég tejem a 4 hetes babámnak. Ha a délelőtt és éjjel lefejt tejet összekeverem tápszerrel, úgy odaadható a babának?

Figyelt kérdés
Délelőtt és éjszaka sosem üríti ki teljesen a cicit ezért a maradékot mindig lefejem, ezt "gyűjtögetem" estére. Az esti 19h és 22h körüli szopihoz már fel sem töltődik újra a cicim. Pedig rengeteget iszom és szedek tejserkentőt is. Ha mellre teszem este a fiamat, már nincs türelme kiszopizni a benne lévő kb. 30-40ml-t és sír, elutasítja a cicit, ezért kell pótlást adni. A tápszert keverhetem a korábban lefejt tejjel fele-fele arányban?
2011. júl. 19. 07:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

(fili)

Az előttem szóló anyukák tökéletesen leírták. Ne adj tápot, mert azt veszed észre, hogy nem akar szopizni.

Amikor kér adj cicit az serkenti a tej termelést. Ami marad azt fejd ki ha tudod kézzel masszírova az még jobb.

[link] itt tudsz olvasni a Marmet-módszerről. Az a probléma, hogy sokan aggodalmukban, hogy nincs elég tej,elkezdenek mellé táplálni. Most jön a 6 hetes kori ugrás aztán a 3 hón. ez első babás anyukáknál mindig stressz helyzetet hoz létre. És ha cumis üvegből adod kész. Lesz elég tejed, csak tarts ki. És ha elfogadod a javaslatom hívj fel egy szoptatási tanácsadót.

2011. júl. 19. 19:35
 12/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Szedek 2 féle homeo-s tejserkentőt (ricinus communis és urtica urens) és fejek minden szopi után. Szerencsére nem kellett még tápszerhez nyúlni, mert amit napközben lefejtem és a lefagyasztott tartalékból tudtam pótlást adni.

2011. júl. 20. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!