Miért nem tudok fejni?
Figyelt kérdés
Most 11 hetes a kisfiam, és az elejétől fogva szoptatom, mindig volt elég tejem, és még fejni is tudtam olyan 100-160 ml - eket, egy ideje nem fejtem és most nem tudok szinte semennyit lefejni. A fiamnak van elég tej, mert mindig jól lakik, de pluszban nem tudok fejni. Ha megnyomom akkor spriccel belőle a tej, a mellszívó nem szed le semmit, kézzel meg nagyon lassú... Legalábbis még nem találtam olyan taktikát amivel gyorsabb lenne. Miért lehet ez? Hogy tudnék megint fejni?2011. júl. 18. 17:05
1/6 anonim 

válasza:

Úgy, hogy elkezded. A melled érzékelni fogja a plusz igényt, és megint annyival többet fog termelni.
Ha nem fejsz, akkor beáll arra a mennyiségre ami a gyereknek kell.
Ez a kereslet-kínálat egyensúlya.
2/6 anonim 

válasza:

Mert már beállt a kereslet-kínálat, 11 hetesen ez pont jó! :) Miért akarsz fejni még ezen felül? (csak azért kérdem, mert én nagyon utáltam a fejést, örültem, hogy már nem kellett az elején, és mindig csodálkozom, ha valaki még pluszban akar fejni, úgy is, hogy van elég teje a gyereknek etetésekkor) :)
3/6 A kérdező kommentje:
Szeretnék eltenni a mélyhűtőbe, hogy legyen tartalék...
2011. júl. 18. 17:14
4/6 anonim 

válasza:

Ja értem. :) Minden dícséretem a Tiéd!!! Én nem fejtem, hogy legyen a mélyhűtőben, de tényleg le a kalappal az ilyen előrelátó anyukák előtt!! Hát remélem kapsz valami okos tanácsot is, bocsi, hogy én nem tudtam adni, csak kérdeztelek. :)
5/6 anonim 

válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy amikor az elején voltam, akkor sokat kellett fejnem, na, akkor tettem el sokat a fagyasztóba. Most 11 hetes a kisfiam, már csak nagyon ritkán fejek, de tejci van jó sok így is, beállt a kereslet-kínálat. Probálkozz tejszaporító módszerekkel, tt a Gyk-n jó sokat találsz.
6/6 anonim 

válasza:

(fili)
[link] ha szeretnél kézzel fejni ami ősidők óta a legjobb a világon itt meg nézheted.
Biztonsági okokból jó is eltenni egy kis anyatejet.
És az elválasztásnál is jól jön az első főzelékekhez.
Gratulálok neked a kitartásodhoz:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!