Vannak káros mellékhatásai a mellszívó (akár kézi akár elektromos) használatának?
Ödémát okozhat. Nem tudom pontosan, de azt hiszem az elején.
Azért tanácsos a szoptatás mellett legalább először kézzel fejni.
Én pl. 5-6 hónapig kézzel fejtem, mert nekem nem szívott semmit a mellszívó. Medela volt.
Nekem a kórházban kifejezetten javasolták, hogy használjak mellszívót. A kórházban kézzel fejtem, mert iszonyat sok tejem lett a 4. napon annak ellenére, hogy császáros voltam. A Nuby mellszívót használom, nekem bevált!
Másfél hetes babi anyukája
Nekem az lett volna káros, ha nem használom, tuti begyulladt volna a mellem. Áldott jó találmány a mellszívó.
Én kézzel képtelen vagyok fejni.
nem hallottam róla hogy káros lenne, szerintem a baba a szoptatás végére sokkal jobban megtudja nyúzni, de hát ez a dolga :).
én medelát használtam, de most már kézzel is tudok fejni, ha van felesleg, már nem veszem elő a mellszívót.
Ahány ember, annyi féle mell :-)))
Személy szerint utáltam a mellszívót, és kézzel sem szerettem fejni. Igény szerint szoptattam, a babák ezt sokkal jobban elvégzik, legalábbis az enyémek profik voltak, illetve még mindig azok, összesen már vagy 50 hónapot szoptattam eddig :-)
Egyébként van, amit nem lehet mellszívóval megoldani. A legelején annyira átjárhatatlanok voltak a tejcsatornáim, hogy egy nagyon tapasztalt védőnő fejt meg, a mai napig áldom a nevét!!!
Még annyit, hogy több ismerősöm van, aki vmilyen okból kifolyólag nem szoptathatott, viszont mellszívóval hónapokig sikerült az anyatejes táplálást megoldani (medela-t és avent-ot dícsérték, gépit és kézit is), de majdnem mindegyiküknek többször is begyulladt a melle, a gyerekek mellett nekem csak a legelején, később már sose. De lehet hogy ez alkati kérdés, és nincs köze a dologhoz...
Nem tudok káros hatásról.
Nekem egy megváltás volt a mellszívó, mert én nem tudtam kézzel fejni, nekem az nagyon fájdalmas volt és nem is indult be a tejadó reflexem, a mellszívóval viszont könnyen és gyorsan, meg persze fájdalommentesen fejtem le a tejcit.
De tényleg minden ember más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!