Miért van az hogy éjjel fél óra kell mire beindul a tejem?
nem tudom, mitől lehet.
annyi viszont biztos, hogy a tejleadó reflex akkor indul be, amikor nyugodt, békés a környezet (gondolom, ez adott éjszaka), amikor nem aggódsz azon, hogy lesz-e tej, tud-e szopizni. szóval lazíts! és gyönyörködj a babádban! szuggeráld magadnak, hogy táplálni akarom a gyerekem, éhes, úgyhgy sok tejet adok neki.
esetleg nem lehet, hogy azért jön ilyen nehezen, mert inkább mennél vissza aludni az éjjeli "randevú" helyett?
koncentrálj a babádra, akkor minden rendben lesz.
Egyetértek az előzőekkel, különösen azzal, hogy éjjel valószínűleg nem vagy eléggé ellazult! Ezért késik ennyit a reflexed.
Úgy tippelek, hogy külön alszotok a babával - a kelegetés pedig tényleg nagyon strapás tud lenni, ha épp olyan típus vagy. Sőt, meglehet, hogy pont olyan fázisokban ébreszt fel téged a babád, amikor pont mélyalvásban vagy, emiatt totál koki leszel és ezt a tejed is megérzi ilyen módon.
Mindenképp próbáld meg azokat, amiket az első válaszoló írt! Bár én javasolnák még egyet, csak nem tudom, mi a véleményed róla: együttalvás. Ez minden fentebbi problémára megoldást ad: együtt vagytok, nem kell kikelni az ágyból a hidegbe, kómásan, sőt, szinte fel sem ébredsz teljesen a szopi alatt. És még egy, amiről kevesen tudnak: idővel az anya alvási ritmusa a babáéhoz idomul, azaz akkor fogsz te is éberebben aludni, amikor neki szopiidő lesz!
Én magam is ezt a módszert gyakoroltam, és ugyanazt tapasztaltam, amiről a szakik is írnak: menetrendszerűen megébredtem pár mozzanattal a lányom előtt, így azonnal meg tudtam szoptatni, anélkül, hogy egyáltalán rendesen sírni kezdett volna. Így ő se kelt fel, apát se zavartuk és az én szememből se ment ki az álom. Sőt, szinte azonnal visszaaludtunk együtt. Ráadásul sokkal kipihentebb lettem én is, mert ki tudtam magam aludni.
Ha érdekel a dolog és további infót szeretnél vagy kérdéseid (aggályaid) vannak, írj nyugodtan. :)
A nagyobbik még nem szeretne saját ágyat?
Bár mondjuk lehet, hogy egy ideig még nem lenne jó őt "kitenni", nehogy féltékeny legyen a kicsire, aki meg esetleg beköltözne az ő helyére...
A pici ágyát nem tudjátok áthozni hozzátok, hogy legalább egy légtérben legyen? Már az is segítene talán. De az még jobb lenne, ha az ágyatok mellé tennétek, oldalkocsi-módszerrel. Így külön ágyban lenne, tehát nem szokná meg annyira, hogy veletek alszik, de mégis könnyebb lenne neked is.
Hát, szerintem próbáld meg a lazítást, aztán majd meglátod. Ha bejön, az jó lesz, de ha nem, akkor még mindig el tudsz gondolkodni a többi megoldáson. Én mondjuk tutira bevállalnám az együttalvást, mert egy újszülöttnek anya mellett a helye, de ez én vagyok. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!