Katasztrófa lett a szoptatás, most mit tegyek?
Tudom, hogy én rontottam el, de hiába tettem óránként mellre, akkor sem lakott jól sosem. Ezért engedtem az orvosi nyomásnak és adtam neki tápszert is, bár borzasztóan féltem, hogy ezért le fog szokni a ciciről. Most 3,5 hónapos a kisfiam és ez már kb. 1 hónapos korától így megy. Nem is volt gond, voltak napok így is, hogy nem kellett neki a tápszer pótlás, csak szopott. Mindig elfogadta szépen a mellemet, és utána a lehető legkisebb lyukú cumisüvegből adtam neki a pótlást, leginkább csak este.
Kb. 1 hete viszont elkezdett harcolni a mellemen, ha nem dől a tej, akkor feladja, és a nagy küzdelemből sokszor az sül ki, hogy az addig kiszopizott tej is visszajön. Így már lassan én is feladom, mert ordításba torkollik minden szoptatás, és ez felőrli az idegeimet. A gyerek éhes marad, én meg halál ideges vagyok, hogy miért nem szopik. Már mindenféle pózt kipróbáltunk. Nagyon zavar, hogy erővel kell a fejét odafognom, viszont ahogy meglátja a cumisüveget, már vigyorog és szinte remeg a kajáért.
Ez azt jelenti, hogy vége a szopizásnak, vagy lehet csak átmeneti állapot? Küzdjünk továbbra is, még akkor is, ha ez már szinte a gyerek megerőszakolása?
Legyél türelmes és kitartó, ha te ideges vagy azt a baba megérzi. Ne add fel a szoptatást, sok macerától kíméled meg magad.Inkább próbáld meg szaporítani a tejcsit, szedj homeós szereket, igyál édeskömény teát. és legfőképp nyugodj meg. Minden szopi után próbálj meg fejni is és hidd el lesz ott annyi tejcsi h bőven jól fog lakni a babád és nem kell neki pótlás. Ja és a legelső dolog , h dobd ki a cumisüveget, h még csak véletlenül se kapjon abból pótlást. Ha kell fél óra elteltével rakd inkább mellre, de ne adj neki pótlást. Tudom ez sok időt elvesz, de azért vagy otthon a piciddel, h erre legyen most időd.
Kitartás!! Ne add fel!!védőnő
MI is voltunk ilyen helyzetben mikor 2 hónapos körül volt a kisfiam. Most 5 hónapos, s még mindig szoptatom. Mi is azzal rontottuk el az elején, hogy éjjelente cumisüvegből kapta a lefejt tejet. Majd mire leálltunk, kis idő elteltével, mivel ha úton voltunk is így kapta, cumizavaros lett. De nálunk olyan szinten, hogy amint meglátta a mellem, s közelítettem a fejét, elkezdett üvőlteni, s a mellemet tolta el magától. Megvontuk tőle a cumisüveget egy kis időre, kanalaztunk, s a cumit is, de arról fokozatosan akartuk leszoktatni. Eleinte akkor vettük el tőle, amikor elaludt, s idő után már nem is kelt fel rá, majd néha napközben, mert nála éjjel nappal egyfolytában a szájába volt a cumi. Sajnos nagyszülők rászokatták. Apóssal élünk, ő minden kis nyöszörgésre azzal reagált, hgy bejött a szobába, nem érdekelte hogy bent vagyok én is, s nem adom a szájába adta a cumit. Még erről volt nehéz őt is leszoktatnom, hogy a saját gyerekem had neveljem én.
De megérte. Néha kap cumisüvegből, ha mennem kell orvoshoz., ahová nem lehet vinnem, s akkor a párom adja neki oda, mert ő nem tudja kanállal etetni. De már elfogadja a mellemet, nem hisztizik rajta.
S most akarunk majd a 2-es lyuku etetőcumira rátérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!