Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás, de hogyan?

Szoptatás, de hogyan?

Figyelt kérdés
32 hetes vagyok, de mióta terhes vagyok, semmit nem nőttek a melleim. 75/B volt, az is maradt.Nővéremnek már 7 hónapban volt teje, nekem még sehol semmi. Ezek ellenére fogok tudni majd szoptatni? Mikor fog beindulni?
2011. jún. 28. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne félj. A legtöbb embernek csak szülés után indul be. Eleinte előtej - csak pár csepp, de értékes tápanyagokkal. Aztán, szülés után 2-3 nappal megindul a termelés, és ha sok inger éri a mellet (azaz sokat próbál szopni a baba), akkor beindul az rendesen.

Meg segítenek a kh-ban. Mi mikor újszülött osztályon voltunk, 1-2 napos anyukák próbálkoztak/szoptattak/vitték a lefejt tejet, ha sok volt nekik.

2011. jún. 28. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:
75/B-ről indultam, most 85/B, de nagyon sokat híztam, szóval szerintem ezért. Mindig picik voltak a melleim. Császárral szültem, 3.napom indult be a tejcsi. Igaz sok szaporító módszert bevetettem, de van tejcsi elég. Most múlt 4 hónapos a fiam, de csak szoptatok. Nem a mell méretén múlik, van olyan barátnőm akinek hatalmas mellei vannak és neki is volt már teje az utolsó hónapokban, de szülés után csak 1 hónapig szoptatott akkor is tápszerrel pótolt...
2011. jún. 28. 09:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem a terhesség legelején (6-7. hét) egy picit megnőttek a melleim, de ugyanúgy hordtam a melltartóimat. A szülés után ez semmit sem változott. A mai napig ugyanakkora a mellem vagy már lehet, hgy visszaállt a terhesség előtti 75B-re (mostanában csak a szoptatós melltartót hordom, nem próbáltam a régieket)és soha nem feszül a mellem, nem is nőtt meg, valahogy mégis tudok szoptatni. Ja és fejni se tudok, hiába próbáltam géppel is, azzal se jön. A baba viszont hízik, kiegyensúlyozott. 3 hónapos és már 6 kiló. Terhesség alatt én egyáltalán nem találkoztam előtejjel. Szóval nyugi! Fogsz tudni szoptatni!
2011. jún. 28. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ha nem a tankönyv szerinti 3. napon indul meg a tej, akkor se ess kétségbe (én ezt tettem és elkezdtem tápszert adni, amit csak egyszer kapott mert abból is csak nagyon keveset evett meg) nekem úgy a 8. napra lett annyi tej, hogy olyan 40-50 grammokat szopott már.
2011. jún. 28. 10:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem nőtt a mellem a terhesség alatt. Szülés után a 2. napon már volt tejem, és 3 hét múlva kb. duplájára nőttek a melleim.

Fogsz tudni szoptatni, akkor is, ha nem nő a melled, és nincs előtejed, ne aggódj!

2011. jún. 28. 11:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez megnyugtató. Hizni én is hiztam, de a cicik nem. Egy időben fájt, úgy éreztem kicsi a melltartóm, de valahogy vissza tudom venni a régi melltartót most. Remélem ugy lesz ahogy irtátok :)

Köszönöm a válaszokat :)

2011. jún. 28. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!