Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az hogy valaki csak...

Miért van az hogy valaki csak 2-3 hónapig tud szoptatni?

Figyelt kérdés
Ha már egyszer elkezdte, akkor nem áll be a tejtermelés a baba igényei szerint?
2011. jún. 24. 21:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyukának (normál szülés) egy napig se volt teje. Próbálta, szívta, dörzsölgette -semmi. Annakidején 2 fajta tápszer volt (egy kezdő, meg egy nagyobb babáknak való) és nem igazán erőltettek azokat mert közel se voltak olyan jók, mint a mostaniak. A védőnő mégis azt mondta anyunak 2 nap keserves próbálkozás után hogy hagyja, ebből nem lesz tej. Sajnos van ilyen- ezt csak leírtam.
2011. jún. 24. 22:19
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem 1.baba 4 hónapig szopott.6 hét után megjött,aztán újra és minden megjövetelnél apadt a tejem.

2. baba 2,5 hónapig szopott.Megjött, a gyerek üvöltött 2 napja(nem mértem,így nem tudtam,hogy fogyott)kiköpte a cicit,elvittem dokihoz és ott derült ki hogy -20 deka,nekem pedig napi 60ml tejem volt.

3.gyerek 6 hónap.3 hétig nem ehette a tejemet.Rengeteg tejem volt,fejtem,öntöttem.Ő pedig ette a tápszert.Nagy súllyal született és 4 hónaposan már duplázott(8.5 kiló volt).Ekkor jött meg először.A következő vérzésig elég volt bevezetnem a gyümölcsöt és főzeléket.Az 5.hónaptól viszont már csak reggel és vacsora után(nassnak) maradt tejem.

Na,én így jártam.

2011. jún. 24. 22:25
 13/22 anonim ***** válasza:
16%

Én s császáros voltam, második nap bedurrant a cicim, 16 hónapig szoptattam, átlag 2-3 óránként az elején. Igény szerint, de nyilván határokon belül, ha két óra után éhes volt kapott cicit, de nem egy óra múlva, és nem hagytam 5 órát nappal aludni a gyereket, hanem 3 és fél óra után felkeltettem enni, mert akkor napközben nem evett eleget, és éjszaka ébredt volna, így szépen megvolt az elején a napi 6, majd napi 5 szopi. De mivel nappal jóllakott, így az éjszakákat átaludta 6 hetes korától....Igény szerint szopott, de mésem akkor evett, amikor épp eszébe jutott. És minden evés előtt-után mértem 6 hónapos koráig, mert engem megnyugtatott... De nem nyomtam bele tápszert, ha nem evett eleget, hanem újra ráraktam cicire, hogy egy óra múlva ne ordítson az éhségtől... És igen, kapott vizet cumisüvegből (nehezen fogadta el...) pár hetes korától, mert nyári baba volt, és ismerősök előtt nem kaptam elő a cicit, amikor csak szomjas volt, vagy épp nyekkent kettőt....lehetett mellette tervezni... 16 hónapos koráig szopizott, akkor is a tesó miatt lett leválasztva.

Bocsi, de kiakaszt, amikor valaki elítéli a cumisüvegből inni adunk a gyereknek, és helyette orrba szája nyomja a cicit a gyerek szájába, amikor az a kisbaba csak épp szomjas 40 fokban. És a mérleg jó... nekem segített, már leírtam, hogy miért.

2011. jún. 24. 22:43
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Én azért szoptattam csak 3 hónapig,mert megjött és utána olyan rohamosan apadni kezdett,hogy a fejem tetejére is állhattam,akkor sem tudtam visszahozni a tejet. Nálam szerintem hormonális okai lehettek.
2011. jún. 24. 22:57
 15/22 A kérdező kommentje:
Először is köszi mindenkinek aki válaszolt, nem akartam kiváltani semilyen veszekedést, csak kiváncsi voltam hogy történnek a dolgok. Az első babám császáros volt, hat hónapos koráig csak szopizott, egy évesen én választottam le. 2.gyerkőcöm szintén csak szopott 6 hónapig, de ő már 9 hónaposan elválasztotta magát. Most a harmadik babám két hónapos. Ő is szopik, bár vele a második héten bekaptam egy mellgyullyadást, amit csak antibiotikumokkal tudtunk kikezelni. Azóta úgy érzem, abban a mellemben nincs olyan sok tej. Tegnap mintha a másik mellem is begyulladt volna, de azt mára rendbe raktam. Viszont ma azt sem éreztem annyira feszülni 3 óra után. A kisfiam egyébként 4 óránként eszik, de 3 óra után eddig mindig éreztem, hogy lassan itt az idő, mert nagyon feszült. Igaz tegnap két óránként etettem, hogy elmúljon a gyulladás. Ma nem volt nyűgös, szépen aludt szinte egész nap. Csak foglalkoztatott a dolog, hogy esetleg így is elapadhat e a tejci.
2011. jún. 24. 23:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Válaszom: információhiány, vagyis nem megfelelően szoptat, stressz miatt, esetleg alkati oka van
2011. jún. 25. 11:40
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Én már szülni úgy mentem, hogy vittem magammal a cumisüveget meg a cumit, ha szükség lenne rá, nálunk legyen. Mivel a Babám besárgult egy kicsit, már első nap adtam neki vizet cumisüvegből, sőt, az éjjel lefejni sikerült, kincset érő előtejet is "elraktároztam" reggelig, és üvegből etettem meg Vele, mivel Ő egész éjjel aludt ... Innentől kezdve megy a szoptatás, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Próbálkoztunk a cumival is megnyugtatás céljából, ezt néha elfogadja, de többnyire kiköpi. A Babám 3 hónapos lesz, csak szopik, igaz, ezt 2 óránként kiköveteli magának, de annyi tejem van, hogy már a fagyasztót is telepakoltuk, sőt, egy ismerős gyerek is kap belőle. Tehát nálunk nem zavart be se a cumi, se az üveg. Talán pont azért ment ennyire simán, mert nem akartam mindenáron szoptatni, és a kórházban nem zárkóztam el a pótlás - adás elől sem. Nem lett rá szükség, egy korty tápszert sem kapott még a Kisfiam, és nagy cici - fanatikus :-)
2011. jún. 25. 13:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Ja, és mérlegünk is van itthon, állandóan mérem, hogy mennyit eszik a Babám, de nem azért, hogy stresszeljem magam, hanem, hogy képben legyek. Nekem ez nem stressz ...(Utolsó voltam.)
2011. jún. 25. 13:51
 19/22 anonim ***** válasza:

csak érdekességképp írom le, mert már mindent leírtatok előttem, nekem is a menstruáció miatt nem fogadta el a gyerek a cicit.

Három és fél hónapos volt, két-három óránként szoptattam, mégis megjött, és onnantól üvöltött a cicitől.Ez ment egy hétig, kivittem a védőnőhöz, nálunk -40gr volt a fogyás, az előző értékhez képest, a gyerekorvos felírta a tápszert, egy hónapig ment szinkronban, megszoptattam, már amennyire tudtam, és adtam pótlást, utána már csak fejtem 1-2 hétig, de annyira kevés mennyiség jött, 20-30 mili fejésenként, h abbahagytam, és tápszert kapott csak.

2011. jún. 25. 14:36
 20/22 anonim válasza:
nalam, is nehezen mennek a dolgok. 5 hetes a babam. a korhazban (nemtudtam rola) ejszakankent 3 orankent tapszert nyomtak a belejuk, mire kihoztam reggel hogy szopizzon folyt a tapszer a szajabol, es alig kelt fel, gondolhatjatok mennyit szopizott.... aztan be is sargult ettol meg aluszekonyabb lett es ha kinkeservesen sikerult a cicit bekapnia akkor is azonnal aludt rajta. otthon meg hiaba cicizett egesz nap orditott szegeny mar 1 2 hetesen is 90 100 ml evett. belolem meg kb masfel ora alatt szivott le 10 20 ml. muszaly voltam potlast is adni, a mellemet meg azota fejem. ez eleg megterhelo, cicizni nem cicizik sir a cicimen es csak a levegot nyeli szegenykem. naponta 300-500 ml tejet tudok neki adni, mikor mennyi sikerul. de ehez azt tudni kell h amint van egy kis idom fejek, setalni a jo idobe 2 szer ha voltunk. nagyon elvezetes....:(
2011. jún. 27. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!