Szerintetek is a melegtől lehet?
Alig van az 5 hónapos babámnak pisis pelusa már pár hete. Jó ha van 2-3 db, viszont kakis pelusa naponta-2naponta van. Evés után jókat büfizik. Evés közben, mindig olyan mintha éhes lenne, s mikor bekapja, akkor hisztizik. De van, hogy tiszta maszat az arca, a tej is csorog ki a szájából mikor evés közben nevetgél. Férjem azt mondta, ne izgukljak, a melegtől lehet, mert kiizzadja. Védőnővel beszéltem, u.ezt mondta, hogy valamilyen szinten lehet erre is gondolni. A héten voltunk gy.orvosnál az 5 hós oltáson lemérték, s havi 130 grammot hízott. Tápszert nem ajánlott, mert már ilyen idős korban nem szoktak felírni, ha most kellene elkezdeni. A hozzá táplálást javasolta. Jövőhéten megyünk védőnőhöz, hogy a részleteket elmondja, mert akkor van fogadó órája.
Lehetséges, hogy azért nem hízott, mert kevés a tejem?

Ha nem nyűgös, akkor nem is éhes.
Mindenki másképp gyarapszik. A bnőm babája 3 hónappal kisebb és mégis 2-3 kilóval nehezebb.
Szóval ha nem nyűgös, akkor ne aggódj. Viszont, hogy később ne legyen gond, anyatejcibe adhatnál neki összemorzsolt fél háztartási kekszet. A védőnők ellenzik, de az én infóm professzortól van. :) Mivel anyatejes, így az védi a bélflóráját és később kisebb az esély a gluténre való allergiára.
Ha meg a folyadék miatt aggódsz, akkor próbálhatsz neki vizet adni, főleg, ha hőség van.
Köszi, de keksszel én várok, meg nem is tudnám megcsinálni, mivel anyatejes, s ciciből kapja.
Egyszer már elkaptuk a cumizavart, így cumisüvegezés elmarad egy db-ig.
Vízet szoktam neki adni abban, de pár hete nem fogadja el, fintorog tőle. Eddig csak a babavizzel és a szentkirályi ásványvizzel csinálta, de már a forralt csapvizzel is.
Nyűgösebb, mint szokott lenni, nem marad el egyedül pár napja, de ha közelében vagyunk mindig mosolyog, jókedvű, s elég nyugodt baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!