Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? Lányok elvagyok...

Mit tegyek? Lányok elvagyok nagyon keseredve! Nem elég a tejem!

Figyelt kérdés

Kicsikém 10 hetes lesz hétfőn, eddig átaludta az éjszkát, 2 napja azt vettem észre, hogy már hajnalban is kér enni, aztán már napközben sem volt elég egy cici, odaadtam a másikat is, tegnap este meg már kettő sem volt elég, így a fagyasztóból pótoltam neki. Olyan, mintha lelkiismeret furdalásom volna, és nagyon bánt, hogy nem elég a tejem. Ma elkeztem a Lactoherbet, amíg nem hoznak nekem alk. m. sört, mert az elején attól valamivel több lett a tejem, talán majd most is. Belebetegszem, ha tovább nem tudok szopiztatni. Annyira csodálatos az az érzés, mikor össze van az ember ismét kötve a babával. Mostanában egy picit idegeskedtem is, lehet attól? Amúgy se anyu, se a mamám nem tudtam sokáik szoptatni, még eddig sem. Ezen is múlhat? Mit tehetnnék még???? Légyszi segítsetek!!!!!

Köszi előre is!

2009. márc. 21. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Először is: lehet, hogy fejlődési ugrásnál vagytok, ilyenkor a babák egyik napról a másikra hirtelen többet kérnek enni. Ha nem pótolod, csak igény szerint folyton cicire teszed, pár nap alatt idomul a kínálat a kereslethez.

Olyan nincs, hogy nem elég a tej, olyan van, hogy nem kap megfelelő tájékoztatást és segítséget a kismama. Szoptass mindig igény szerint és ne várd el, hogy átaludja a baba az éjszakát pici még! Lesz elég tejed, ne félj!

Nézd meg a neten a la leche ligát (www.lll.hu) és kérj tőlük segítséget, minden kételyedet el fogják oszlatni és tényleg nagyon profik a szoptatásban. Én mindent tőlük tanultam, a lányom csaknem 8 hós és még mindig szinte teljesen anyatejes, nem kap sok hozzátáplálást!

Barátnőim, akikkel együtt a la leche ligától tanultunk mindent még szülés előtt (12-en vagyunk) mindannyian gond nélkül szoptatunk! Szerintem ez nem véletlen.

Minden jót!

2009. márc. 21. 09:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Soha soha ne hagyj ki 1 szoptatást se!!!! Mindig tedd cicire mégha ugy gondolod,hogy nincs mit szívjon (ezt csak te hiszed) Tökreigaza van az előttem szólónak! Az én babám 4 hónapos és 10 15 napos volt amikor átestem ugyanezen amin te! Olvasgass a szopiról nagyon sokat gyűjts önbizalmat ne hagyd hogy eltántorítsanak azzal,hogy nincs tejed! Van csak engedd ki magadból! Ne izgulj egy picit se nyugodj meg és szopizzatok nagyon sokszor akár 20x egy nap! Hidd el helyre fog állni és nem lesz semmi gond! Nagyon nehéz napok ezek mert csak azt lesed most,hogy úristen éhes maradt úristen nincs elég tejem...... Ha stresszelsz nem tud úgy jönni a tejcsi! Ha nem birod ki,hogy pótlást adj neki (én se bírtam ki mindig9 akkor meg fejj két szopi között sokat nem baj ha nem jön belőle akkor is mert inger kell a cicinek! Nyugalom
2009. márc. 21. 09:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!!!

Igyekszem a leírtak alapján cselekedni!

2009. márc. 21. 09:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha alszik keltsem fel, és tegyem mellre kb. úgy 2 óránként? Vagy hogy csináljam pontosan???
2009. márc. 21. 09:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem költeném fel! Jelezni fogja ha éhes! Ha látod,hogy valami baja van akkor az első az legyen,hogy cicire teszed ha éhes szívni fogja ha nem éhes akkor csak szopizni fog! Figyeld,hogy nyel-e közben ha nem nyel csak szopizik és ugy látod nyugtalan akkor mehetsz tovább a probléma keresésében következik a pelus ha az sem akkor álmos! Ekkora babáknak nem sok bajuk lehet még éhes álmos vagy pelus! sztem! Ne félj attól hogy keveset evett valamennyi ideig elég neki de azt ne várd el tőle,hogy 3 óránként egyen ő még pici ehhez! Ha óránként óránként ha 2 óránként 2 óránként! Ha teletömjük őket persze alszanak akár 4 órát is de akkor nem kell csodálkozni,hogy elmarad a tejcsi! :o) Kitartás kell akaraterő igenis képes vagyok rá és igenis megtudom etetni a saját testemből Hajrá!!!!!!!4
2009. márc. 21. 09:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem számít hogy a szülők nem tudtak esetleg csak annyit számít,hogy elveszik a kedved mert csak azt mondják nekik sem volt! Nagyon letudják törni az embert nálam majdnem sikerült nekik mert én is ezt hallottam,hogy robébit ettem mert nem volt tej anyunak! Ha sokat olvasol a szopiról akkor rájössz,hogy igencsak van teje mindenkinek! [link]
2009. márc. 21. 09:55
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne keltsd fel, ha éhes úgy is felkel, én pont úgy voltam mint te, volt mikor felhívtam a védőnőt is, hogy nincs elég tejen és mit csináljak?..Mindig változik a tejtermelés a babád igényei szerint, én sohasem tartottam be azt, hogy 3 óránként kell eteni, amikör kért én adtam neki, rengeteg folyadék, nagyon sok folyadékot iszom, most sincs az a hú de sok tejem, de a baba szépen fejlődik és átalussza az éjszakát. Nekünk is volt mikor nem aludta át, de az is vátozik, az függhet ettől a hülye időjárástól ami most van, csak nyugi ne idegeskedj!!!
2009. márc. 21. 09:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Mindent leírtak már elöttem.Csak annyit tennék hozzá,hogy az én anyukám és a nővérem is csak 3 hónapig tudott szoptatni,riogattak engem is.Ez tényleg nem ettől függ,hanem,hogy te mennyire akarod(és a babád milyen ügyes).Nekem 10 hónapos a fiam napi 5* eszik,abból 4 még mindig szopi.Sok sikert és jó szoptatást kívánok.
2009. márc. 21. 11:06
 9/12 anonim ***** válasza:
az elottem levok mar leirtak minden hasznosat. Annyit tennek hozza, h anyumnak 3 gyereke volt, egyikunket sem tudott szoptatni, viszont en sikeresen szoptatom a fiam. Nincs osszefuggesben. Azota bovultek az ismeretek a szoptatassal kapcsolatban, en is az lll.hu-rol tanultam meg szoptatni. Csak ajanlani tudom az oldalt. Nalunk is voltak nehezsegek, de sikeresen athidaltuk oket. Imadok en is szoptatni!
2009. márc. 21. 11:48
 10/12 anonim ***** válasza:

szia!

nekem 2 hetes a babam, es a szoptatós ambulencian azt mondtak az a baj, hogy nincs eleg tejem.

elkezdtem kecskeruta fű teát inni, na, attól bedurrant a tejem (fel liter reggel-fel liter este, ajanlom), most átáztatok mindent, ugy csopogok, és mégse szopik a babam

:(( ugyhogy én most fejek, és ugy nez ki igy marad, mert a babam csak "komfortcicizik", meg elnyammog 10-20 miliket, de ennyi

probald meg a kecskeruta fű teat, tényleg nagyon jó, guglizz rá :)

2009. márc. 21. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!