Szoptatás alatt is kerülni érdemes a lágy sajtok, kolbászok, félig nyers húsok fogyasztását (lisztéria, toxoplazmózis, . Miatt)?
Figyelt kérdés
Várandóság alatt tudom, hogy vigyázni kellett, hogy nehogy a nyers hústól, lágy sajtoktól, nem kellően megmosott gyümölcsöktől megkapjunk pl.: toxoplazmózist, lisztériát és egyéb, magzatra veszélyes betegségeket.
De mi a helyzet a szoptatás alatt?
Ugyancsak kerülni kell a "veszélyesebb" ételeket?
2009. márc. 15. 11:02
1/2 anonim válasza:
Szoptatás alatt nyugodtan eheted ezeket az ételeket.
A toxoplazma csak a magzatra veszélyes, a babád már megszületett.
Persze vigyázni kell a szalmonellára, mosni kell a zöldséget, gyümölcsöt...
2/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nyers húst, tojást nem szabad, sose lehetsz biztos benne. A többi nem hiszem, hogy veszélyes, de, ha érzékeny a babád, fájhat tőle a hasa, vagy kipöttyösödhet a bőre (túl sok tejtermék, citrusfélék, hüvelyesek, káposzta). A szoptatás alatt kevesebb dolgot vagy kisebb mennyiségeket ehetsz így, mint a terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!