Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan lehet azt tudni, hogy...

Honnan lehet azt tudni, hogy mennyit kellene ennie egy szoptatás alatt a babának? Jelenleg 6 hetes.

Figyelt kérdés

Kicsit tanácstalan vagyok néha, első baba, igény szerint szoptatom. A legelső héten az orvos és a védőnő tanácsára még 3 óránként szoptattam és mértem, de egy kínszenvedés volt, mert csak idegeskedtem folyamatosan, és féltem, hogy nincs elég tejem. Aztán más gyakorló anyukák tanácsára áttértem az igény szerinti szoptatásra, amiből gyakran az van, hogy összefolynak az etetések, akár egy órát is cicizik, utána kb egy óra szünet, majd újra cici. Éjszaka jól alszik, de nappal szinte alig, akkor főleg a melleimet akarja. De én állandóan bizonytalan vagyok, hogy eleget eszik-e, illetve, hogy miért szopik olyan sokat? Talán nem elég a tejem, mindig erre gondolok.

Fejni nem tudok, van Medela elektromos mellszívóm, de borzalmasan fáj... Kézzel csak egy gyüszünyit tudok fejni az etetések után. Nem mérem már mennyit eszik, csak hetente egyszer mérem őt, és heti 150 gr-t nő a súlya, tehát jó.

Viszont néha azért megnézném, hogy elvileg mennyit kellene szopiznia egy alkalommal. Tudja ezt valaki?

2011. máj. 17. 23:09
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Vérszomjas pandamaci! Pedig én is kis korkülönbséget szeretnék a következő baba és ő közte. De mindenki azt mondja, hogy nagyon durva lesz. Ez a zizi kiszórós ötlet nagyon jó pofa :) Mennyi fantázia kell a gyerekekhez! Erre még rá kell állnia az agyamnak...
2011. máj. 18. 23:08
 12/12 A kérdező kommentje:

Stefix: neked is nagyon köszönöm a bíztatást! :)

Egyébként nem adok cumisüveget, nem is teázik. Cici van, non-stop...

2011. máj. 18. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!