Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért eszik csak ugyanannyit...

Miért eszik csak ugyanannyit mint egy hónapja?

Figyelt kérdés
Engedjétek meg, hogy kicsit többet is kérdezzek. NAgyon bizonytalan vagyok a szoptatás terén. Kislányom 2570 gr mal született most 4140gr szóval szépen fejlődik, heti kb 200-220 gr a gyarapodása. De amiért aggódom az az, hogy fejni az első 2 hétben tudtam, olyan 10 és 30 mili közöttit. Aztán fejtem a 6 hétig, de az már mérhetetlen volt, szó szerint csak cseppek. Most 9 hetes a kislányom és a 6.hét óta nem is fejek, nem kínzom magam.Eddig nem is érdekelt a dolog, de most azért zavar, mert a lányom növekszik, viszont ugyanannyit eszik mint 1 hónapja. Akkor is most is kb 100-120 milit eszik meg. Nem többet kéne egy 4 kilósnak szopizni, mint egy 3 kilósnak? Hogy lesz ebből több? És kb 1 hete a szopási technikája is megváltozott.(egyébként napi 6x szokott, ritkán 7x enni.) Eddig szép lassan 30-40 percig is szopizott most meg szó szerint 5-7 perc alatt végez és utána meg sokszor elkezd kapálózni a kezeivel meg rángatja a cicim. Eléggé elkeserít, mert attól félek, hogy azért teszi ezt mert nincs benne több. De ugyanakkor meg szépen fejlődik. A kérdésem tehát mit tehetek, hogy több legyen a tejem? Alaptalan a félelmem vagy nem? Szeretnék minél tovább szoptatni és félek, hogy nem fog menni. Kérlek adjatok tanácsot, hogy mit tehetnék? köszönöm
2011. máj. 16. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, teljesen normális, amit írsz :) A tejed minősége is sokat változott azóta, hogy megszületett a kislányod, sokkal másabb összetételű, mint akkor volt. Így teljesen normális, hogy nem változott a mennyiség, mégis szépen gyarapszik :) Gondolj csak bele, ha állandóan emelkedne a szopizott mennyiség, 1 évesen akár 1 liter is lehetne az egyszeri adagja :)Persze, hogy nem tart már fél óráig egy-egy szoptatás, hisz ő is szépen megerősödött, belejött... Az, hogy már nem tudsz fejni, még nem jelent semmit, amíg a babád elégedett, ennyire szépen hízik, addig ne aggódj! De ha engeded, adnék egy tanácsot: a minden etetéskori mérést felejtsd el! Inkább csak heti 1x mérd! Ne félj, jelzi majd, ha véletlenül éhes lenne :) Legfeljebb nem napi 6x enne, hanem 8-10x, de még ez se lenne gond :) Különben én soha sem fejtem, miután beállt a kereslet-kínálat és bőven 2 évesen hagyta el a lánykám cicizést:) A tejtermelést a baba szopizása tartja fenn és nem a melled gyötrése a fejéssel, főleg, hogy nálad ez teljesen szükségtelennek is tűnik :) Sok sikert! Ne izgulj ennyire! 4 gyerekes anyuka
2011. máj. 16. 13:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató választ. Csak nehéz helyre tennem a dolgokat magamban, mert a barátnőm is azzal stresszel, hogy az ő lánya ennyi idősen már 200 miliket szopizott. A mellem meg egy-egy szopi után úgy érzem, hogy totál üres. Nem tudom, hogy ha többet akarna, mondjuk egy hét múlva, akkor honnan tudnék neki adni teszem azt,dupla annyit? De tudom ezt nekem kell elengedni ezt a sok stresszelést...
2011. máj. 16. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az egyáltalán nem baj,ha nem nő az adagja.Én hobbiból méregettem néha a fiamat,hogy mennyiket eszik,fél éves koráig és elég érdekesen alakult az evése.2 hónaposan a napi adagja 750ml volt,egyszer csak lecsökkent napi 600-650 ml-re az igénye és 4 hós koráig nem is evett többet.Próbáltam többször szoptatni,mert azt gondoltam,hogy nem elég neki,de akkor sem evett meg többet ennél egy nap.Az érdekesség az,hogy eleinte,amikor többet evett,akkor kevesebbet hízott.Valószínű,később jobban hasznosította a szervezete a tejet és nem igényelt többet.4 hós kora után ugrott meg az étvágya,onnantól napi 800-850 ml-t evett.Ráadásul 4 kilóval született,tehát nem egy pici baba volt és mégsem evett sokat,viszont szépen fejlődött.Most 9 hós és 9,5 kiló.

Úgyhogy szerintem nem kell aggódni,amíg szépen gyarapszik,jókedvű,sok pisis pelusa van,bízd az ő étvágyára,mennyit szeretne.

Üdv

2011. máj. 16. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!