Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ebben az esetben segít e a...

Ebben az esetben segít e a horrorfejés?

Figyelt kérdés
Babámat 5,5 hónapos már csak reggel és este szoptatom ,napközben már megy a hozzátáplálás . Úgy vettem észre reggel már nem elég a tejcsim és az lenne a kérdésem,hogy horrorfejéssel (7-7,5-5,3-3,1-1) vissza tudnám e állítani a tejmennyiséget? Egy nap milyen sűrűn kell és hány napig csinálni!
2011. máj. 10. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A fejést is megpróbálhatod, de én inkább a napközbeni szopizást javasolnám. Attól , h elkezdtétek a hozzátáplálást, a szopinak kellene a többségben lenni. Ilyen idős babánál még elég, ha egyszer kap gyümölcsöt, tejpépet vagy főzeléket, de csak 1 nap 1x.A többi étkezés szopi legyen, valószínűleg azért kevés a tejed , mert már ritkán szoptatsz. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor napjában legalább 5-6x szoptatsz és néhány napig naponta többször fejhetsz, így talán visszajön a tejed.

Miért csökkentetted így le a szopik számát?Valaki javasolta? Ugyanis 1 éves korig fő táplálék az anyatej.

Remélem sikerül visszahoznod a tejed és sokáig tudsz majd szoptatni.

2011. máj. 10. 13:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen tudom,hogy a legjobb az anyatej,de 4-hósan elkezdtük a hozzátáplálást,mert rettenetesen bukott a babám.Semmiképp nem szeretném napközben szoptatni,mert egész nap jött vissza a gyerekből és mind kettőnket megviselt. Nem vagyok h..lye,csak egyszerűen kikészültem az állandó rettegéstől mikor fullad meg a kislány ,mert már szopi közben is jött vissza neki.Egyébként az első 3 hónap nem is szoptattam,csak fejtem 3-óránként és üvegből kapta nutritonnal sürítve ,utána meg egy hónapig cicizett és gél formájába kapta ,de attól meg nem ment a kaksi.Szóval ahogy most van jó lenne nagyon.Arra lennék kiváncsi,aki csak reggel és este szoptat,szaporítja e valahogy a tejét,és a horrorfejés segít e ? Azért gondolom hogy reggel nem elég a tejcsi,mert 7-kor szopik és 9-9:30 körül már kéri a tízórait 10-10:30 helyett.Este 8-kor cicin alszik el és reggel kel 6:30-7-körül.Huh,ez jó hosszúra sikerült,csak hogy részletes legyek ... :)
2011. máj. 10. 13:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha 7-kor szopik és 9 körül kéri a kaját szerintem adj neki!Iktass be oda valami reggeli félét... Én pl a szopikat már nem számolom étkezésnek (reggel este szopik a lányom, bár 17 hós)!Utána 1 órával reggelizik!Este pedig kap rendes vacsit, de cicin alszik el fürcsi után!

Az anyatej gyorsan emészthető (vagyis könnyen), így nem csoda ha hamarabb éhes, hisz a reggeli tejcsi inkább vizes, mert reggel szomjasabbak a babák!Szerintem nemlett kevesebb atejcsid, főleg ha az esti elég!mert ugye este sokkal zsírosabb a tej!

Így szerintem ne parázz azon,hogy kevesebb, mert szerintem nem kevesebb, csak már reggel sem csak szomjas hanem éhes is a babád!

Nekem 6 hóig csak szopis volt a lányom, és reggel 2 óránként kérte,pedig délután már csak 3-4 óránként, ez az összetétel miatt van!

Amúgy a fejés (7-7.5-5....) nálunk nem nagyon használt, de mivel Te sajnos nem tudod többször cicre tenni,ha mindenképp meg szeretnéd próbálni, akkor iktass be egy fejést 11 körülés délután is olyan 3-4-5 körül!Bár én tuti aggódnék hogy elég e így este hogy délután kifejem, így lehet hogy inkább fejnék félidőben valamikor a reggel és esti szopi között, meg kelnék egyszer éjjel!Ott is félidőben!úgyis max egy hétig kell csinálni!Bár 4-5 nap alatt már látnod kell hogy Neked használ e!

Nálam nem használt így én többször mellre tettem és így 2-3 nap volt a mennyiség növelés!

17 hónapos szopizó kislány anyuja!

Nagyon ügyes vagy hogy nem adtad fel!

Még esetleg annyi, hogy reggel a szopi után még szokott bukni?

Milyen pózban szoptatod?Próbáld minél függőlegesebb helyzetben szoptatni!Mármint hogy a lányod legyen függöleges!Nekem is így kellett!Térdelt az ölemben és fogta a vállam, 3 hós korától így szopizott!Nálunk ez segített, bár nem volt olyan gond mint nálatok!

De hátha segít!

2011. máj. 10. 14:22
 4/8 xStefix ***** válasza:
Ha ennyire bukott, az már lehet, hogy nem volt normális. Orvos mit mondott erre?
2011. máj. 10. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Már bocs, de szerintem ezt nagyon eltoltad. Korai hozzátáplálás, cumisüvegezés...nem bizos, hogy a bukással volt a baj. A kisebbik fiamnál rengeteg tejem volt, szopizás közben az orrán is csepegett, ha fekve szopizott. Nagyokat bukott, 3-4-szer át kellett öltöztetni egy nap. A férjem csak kis túrórudinak hívta. Ha kibukta a kaját, sokszor azért volt, mert mohón és sokat evett. Megböfiztettem, átöltöztettem és újra cicire raktam. Egészen addig tartott ez az állapot, amíg 8 hónaposan egyedül ült, akkor többet volt függőlegesen a gyomra, még 1 órával kaja után is képes volt böfizni. Az első hónapban 1,5 kg-ot hízott, a 2-ban 1-et és így tovább. 4 hónaposan 8100 g volt! (3800 g-al született) Elmondom sose mértem mennyit evett és mennyi maradt benne. Büfi, bukás és újra cici, amíg nem volt elégedett. Szerintem nálatok itt lett elrontva, hogy beleavatkoztatok, biztos a gyerekorvos javaslatára. Cumisüveg, sűrítő pépek, meg a többi nyavaja. Amit tehetsz-szerintem: Minél többször cicire tenni étkezések között is, sose nézd az órát Ha 1 óra múlva kéri akkor újra. Gondolj arra, hogy amennyit ma kiszopizik, annál több lesz másnap. Sok pihenés, összebújás. Sok folyadék neked, tejelválasztást serkentő tea, homeos bogyók( Urtica urens 5CH 2x5, ricinus communis 5 CH 2x5)Főzelék, vagy gyümölcs után is megkínálhatod a cicivel, ha elfogadja. Fejni szerintem ne fejj, az nem olyan erős inger a tejtermelés fokozására, mint a szoptatás. A technikája sem olyan egyszerű, könnyen lehet rosszul csinálni, inkább azoknak való, akiknek túl sok a tejük, és meg akarják könnyebbíteni a mellüket. És máskor tapasztaltabbaktól kérjél tanácsot, durva, de szerintem sok gyerekorvos és védőnö nem ért a szoptatáshoz...
2011. máj. 11. 00:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Az utolsó kommentelőnek Köszönöm a válaszát,DE:

Valószinű a Te babád nem fuldoklott,nem tudom kaptál e el olyan pillanatot,amikor alszik és mint a szökőkút tör ki belőle a tej és nem kap levegőt és oldalt fektetés meg stb nem használ,ágy fejrész megemelése sem ...Szóval nem igazán arra lennék kiváncsi ki szerinz hogy b@tam el ,mert nálam jobbat senki nem akar a gyerekemnek és nem fejtem volna 3 hónapig még éjjel is 3 óránként csak hogy adhassam neki a mindennél táplálóbb és jobb anyatejet ha direkt leválasztani akartam volna vagy ilyesmi , mert hallottam vannak már jó tápszerek bukás ellen. A 4.hónaptól már csak cicizett napi 7-8-szor/ nem volt cumizavar meg semmi ilyesmi 5 perc alatt kisszippantott 180-200ml/,és már nem bukott annyit,mivel valószinű ügyesebben szopizott.A hozzátáplálás amit kb 3 hete kezdtünk, mindenki a maga belátása szerint kezdi .Én így látom jónak és imád kanállal enni és szereti a fincsi gyümiket és főziket amiket kotyvasztok.Tehát nem kioktatásra van szükségem,hanem tanácsra , hogy aki reggel és este szopiztatja a kicsijét,fej e napközben vagy nem , egyébként vszinű reggelente kicsit kevesebbet eszik , mert hiába kináltam meg közvetlen utána bármivel. Este viszont elég a tejcsi mert átalussza az éjszakát!!!Lehet hogy csak parázok ennyi az egész , de elég stresszes volt az eleje hogy vajon meddig lesz tejem , mert csak fejtem .Mindenesetre mégegyszer köszönöm a válaszod... ;)

2011. máj. 11. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Bizony volt olyan szitu, amiket leírtál, fuldoklás, nagy tejtócsába lógott a feje, mert minden visszajött belőle. Nagyon nehezen böfizett, nálunk ez volt a "hiba".
2011. máj. 12. 23:50
 8/8 xStefix ***** válasza:

Ha reggel és este stabilan, rendben szoptatod a babádat, akkor nem kell napközben fejni. Minek? Ha ennél több tejet már nem akarsz ill. nyilván nem fogsz már ennél többször szoptatni, akkor felesleges. Erre állt be a kereslet-kínálat.

Én sem akarlak kritizálni, de pont azért, mert ennyire sokat kínlódtatok, de mégis sikerült elérni a csak szopit (ami szuper!:), szerintem sem kellett volna elkezdeni a hozzátáplálást már ilyen korán. De igazad van, valóban mindenki maga dönt; ez csak egyéni vélemény és csak "halkan" írtam le, mert nem tartozik a kérdésedhez.

2011. máj. 13. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!