Ebben az esetben segít e a horrorfejés?
A fejést is megpróbálhatod, de én inkább a napközbeni szopizást javasolnám. Attól , h elkezdtétek a hozzátáplálást, a szopinak kellene a többségben lenni. Ilyen idős babánál még elég, ha egyszer kap gyümölcsöt, tejpépet vagy főzeléket, de csak 1 nap 1x.A többi étkezés szopi legyen, valószínűleg azért kevés a tejed , mert már ritkán szoptatsz. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor napjában legalább 5-6x szoptatsz és néhány napig naponta többször fejhetsz, így talán visszajön a tejed.
Miért csökkentetted így le a szopik számát?Valaki javasolta? Ugyanis 1 éves korig fő táplálék az anyatej.
Remélem sikerül visszahoznod a tejed és sokáig tudsz majd szoptatni.
Ha 7-kor szopik és 9 körül kéri a kaját szerintem adj neki!Iktass be oda valami reggeli félét... Én pl a szopikat már nem számolom étkezésnek (reggel este szopik a lányom, bár 17 hós)!Utána 1 órával reggelizik!Este pedig kap rendes vacsit, de cicin alszik el fürcsi után!
Az anyatej gyorsan emészthető (vagyis könnyen), így nem csoda ha hamarabb éhes, hisz a reggeli tejcsi inkább vizes, mert reggel szomjasabbak a babák!Szerintem nemlett kevesebb atejcsid, főleg ha az esti elég!mert ugye este sokkal zsírosabb a tej!
Így szerintem ne parázz azon,hogy kevesebb, mert szerintem nem kevesebb, csak már reggel sem csak szomjas hanem éhes is a babád!
Nekem 6 hóig csak szopis volt a lányom, és reggel 2 óránként kérte,pedig délután már csak 3-4 óránként, ez az összetétel miatt van!
Amúgy a fejés (7-7.5-5....) nálunk nem nagyon használt, de mivel Te sajnos nem tudod többször cicre tenni,ha mindenképp meg szeretnéd próbálni, akkor iktass be egy fejést 11 körülés délután is olyan 3-4-5 körül!Bár én tuti aggódnék hogy elég e így este hogy délután kifejem, így lehet hogy inkább fejnék félidőben valamikor a reggel és esti szopi között, meg kelnék egyszer éjjel!Ott is félidőben!úgyis max egy hétig kell csinálni!Bár 4-5 nap alatt már látnod kell hogy Neked használ e!
Nálam nem használt így én többször mellre tettem és így 2-3 nap volt a mennyiség növelés!
17 hónapos szopizó kislány anyuja!
Nagyon ügyes vagy hogy nem adtad fel!
Még esetleg annyi, hogy reggel a szopi után még szokott bukni?
Milyen pózban szoptatod?Próbáld minél függőlegesebb helyzetben szoptatni!Mármint hogy a lányod legyen függöleges!Nekem is így kellett!Térdelt az ölemben és fogta a vállam, 3 hós korától így szopizott!Nálunk ez segített, bár nem volt olyan gond mint nálatok!
De hátha segít!
Az utolsó kommentelőnek Köszönöm a válaszát,DE:
Valószinű a Te babád nem fuldoklott,nem tudom kaptál e el olyan pillanatot,amikor alszik és mint a szökőkút tör ki belőle a tej és nem kap levegőt és oldalt fektetés meg stb nem használ,ágy fejrész megemelése sem ...Szóval nem igazán arra lennék kiváncsi ki szerinz hogy b@tam el ,mert nálam jobbat senki nem akar a gyerekemnek és nem fejtem volna 3 hónapig még éjjel is 3 óránként csak hogy adhassam neki a mindennél táplálóbb és jobb anyatejet ha direkt leválasztani akartam volna vagy ilyesmi , mert hallottam vannak már jó tápszerek bukás ellen. A 4.hónaptól már csak cicizett napi 7-8-szor/ nem volt cumizavar meg semmi ilyesmi 5 perc alatt kisszippantott 180-200ml/,és már nem bukott annyit,mivel valószinű ügyesebben szopizott.A hozzátáplálás amit kb 3 hete kezdtünk, mindenki a maga belátása szerint kezdi .Én így látom jónak és imád kanállal enni és szereti a fincsi gyümiket és főziket amiket kotyvasztok.Tehát nem kioktatásra van szükségem,hanem tanácsra , hogy aki reggel és este szopiztatja a kicsijét,fej e napközben vagy nem , egyébként vszinű reggelente kicsit kevesebbet eszik , mert hiába kináltam meg közvetlen utána bármivel. Este viszont elég a tejcsi mert átalussza az éjszakát!!!Lehet hogy csak parázok ennyi az egész , de elég stresszes volt az eleje hogy vajon meddig lesz tejem , mert csak fejtem .Mindenesetre mégegyszer köszönöm a válaszod... ;)
Ha reggel és este stabilan, rendben szoptatod a babádat, akkor nem kell napközben fejni. Minek? Ha ennél több tejet már nem akarsz ill. nyilván nem fogsz már ennél többször szoptatni, akkor felesleges. Erre állt be a kereslet-kínálat.
Én sem akarlak kritizálni, de pont azért, mert ennyire sokat kínlódtatok, de mégis sikerült elérni a csak szopit (ami szuper!:), szerintem sem kellett volna elkezdeni a hozzátáplálást már ilyen korán. De igazad van, valóban mindenki maga dönt; ez csak egyéni vélemény és csak "halkan" írtam le, mert nem tartozik a kérdésedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!