Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Romlott volt az anyatej?

Romlott volt az anyatej?

Figyelt kérdés

Amikor sok volt a tejem, mindig raktam el a mélyhűtőbe, hogy majd legyen mihez nyúlni, ha már kevés lesz.

Pont ma olvasztottam ki egy januári tejet, azt raktam a babám főzelékébe. Kicsit fura szaga volt, de éreztem ezt már máskor is olvasztott anyatejnél. A picim meg is ette jóízűen az ebédjét, de utána negyed órával elkezdte visszabukni.

Délután is még bukott párszor, majd este fürdés előtt.

Aggódtam, cicire raktam és vizet is adtam neki.

Ugyanolyan jó kedve volt mint máskor, étvágya is jó volt, szóval semmi jelét nem adta a bukáson és pici hányáson kívül a rosszullétnek.

2011. máj. 7. 21:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt így úgysem tudjuk megítélni. Én egyszer 2x melegítettem meg egy órán belül és másnap ment tőle a hasa... legalábbis azt hiszem, attól lehetett.

Esetleg ha kételkedsz, - és ha van - kóstold meg, ami friss :) és hasonlítsd össze a régivel.

2011. máj. 8. 07:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Sajnos még ma reggel is bukott valamennyit a kincsem, felhívtam az ügyeletet a biztonság kedvéért.

Azt mondták, hogy ez lehet attól is, hogy most jön a foga, és a jövőben ne használjak fagyasztott anyatejet (4-5 hónapos), mert a babának sokat változott már a bélflórája és valószínűleg ez nem tetszik neki.

2011. máj. 8. 10:26
 3/3 xStefix ***** válasza:

Az olvasztott anyatejnek más a szaga és íze, mint a frissnek, mert a benne lévő enzimek már a fejést követően elkezdik lebontani a tejfehérjéket. A tej kvázi megemészti önmagát. Ez élettani dolog, de van, amelyik baba elutasítja az olvasztottat, nem tetszik neki.

Hogy a bukás ettől volt-e, nem tudom, lehet.

Rendesen volt lefagyasztva, nem olvadt meg menet közben? Jól tároltad, nem túl sokáig?

Figyeld és ha gondolod, teszteld még le pár nap múlva, hogy ettől volt-e gond. De arra figyelj, hogy most semmi más újat ne adj neki, hogy biztos lehess benne, az olvasztott tej lehetett a ludas.

Az, hogy hónapok teltek el a fejés és a felhasználás között, és a babád bélflórája megváltozott, szerintem nincs ilyen összefüggésben a dologgal. A bélflórája biztosan változott, naná, de nem hiszem, hogy innentől negatív hatással lenne rá az az anyatej, ami megvédte korábban...

2011. máj. 9. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!