Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csak az egyik cicit...

Miért csak az egyik cicit fogadja el és sír a másikon?

Figyelt kérdés
Barátnőm 4és fél hónapos kisfia csak az egyik ciciből eszik szépen.A másikból lehúzogatja magát és sír.Ez miért van?Nem először csinálja ezt neki.Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 5. 13:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, nincs esetleg elzáródva a tejcsatornája? Bár az általában magas lázzal is jár és fájdalommal. De én már hallottam olyat, hogy az egyik mell nem termelt megfelelő mennyiségű tejet. Szerintem érdemes lenne próbálkozni fejéssel, hogy meglássa, jön-e belőle a tej.
2011. máj. 5. 13:43
 2/6 anonim ***** válasza:
lehet,hogy hülyének fogtok nézni,de én egyszer már hallottam hasonló esetről akkor az derült ki,hogy valamiért az anyuka másik melléből nem édeskés tej jőtt,hanem egy olyan íz amit a baba nem fogadott el..!
2011. máj. 5. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Többeknél előfordul, hogy a baba az egyik mellet kevésbé szereti, elutasítja. Oka lehet (többek között), hogy túl gyorsan/lassan jön belőle a tej, vagy valami miatt azon az oldalon nem esik neki jól a fekvés. Meg lehet próbálni, hogy a nem szeretem cicire ugyanolyan testhelyzetben helyezi rá a babát, mintha a másik oldalról szoptatná. Párnák segítségével egyszerűen elcsúsztatja a babát, vagy ha fekve szoptat, akkor a baba lába az anya feje felé néz.
2011. máj. 5. 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is az egyik mellemből kevésbé fogadja el a tejet a babám, az okát még én is keresem, lehet, hogy gyorsabban jön abból a tej, de észrevettem azt is, hogyha bekapja a bimbót az másképp áll a szájában, nekem is elhúzza magát (persze közbe letépi a mellbimbómat, mert elengedni nem akarja :) aztán sír! Megkostolni nem szívesen akarom a tejem, valahogy nem tudnám... :)
2011. máj. 6. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:

barátnőm kisfiának eltört a kulcscsontja szülés közben (nem közölték vele), ők is úgy vették észre, hogy nem akart azon az oldalon szopni a baba.

Szerintem meg kellene nézetni azt a mellet védőnővel, hátha lát rajta valamit.

2011. máj. 6. 14:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Fáj neki azon az oldalon feküdni; lassabban, kevesebb tej jön belőle; vagy nagyobb az a mellbimbó. Nekem ez utóbbi volt a gond. A fiam szépen szopott a bal oldalon, a jobb oldalon meg fuldoklott, kiköpte, sírt. Én magam nem jöttem rá, de egyszer itt volt anyukám, és ő mondta, hogy fuldoklik a gyerek, nézzem csak meg a tükörben mennyivel nagyobb a jobb mellbimbóm. Persze ez egy öngerjesztő folyamat, mert a balban sok tej lett, a jobban meg alig.
2011. máj. 8. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!