Fontos állandóan fejni?
Szia! Nekem azt mondta a védőnéni, hogy a baba 6 hetes koráig fejjek minden szoptatás után, addigra kb. beáll a kereslet-kínálat... Hát én nem fejek minden etetés után (éjjel pláne nem), csak néha, amikor úgy érzem, maradt még benne vagy 2 szoptatás között, ha már kidurran a mellem. Amúgy úgy érzem, a lányom elég jól kiszopizik mindent, mert mikor próbáltam utána fejni, alig pár csepp jött. Most 4 hetes.
Nyilván az elején, amikor a kicsi még nem tud annyit enni, viszont tej van bőven, érdemes lefejni!
Amúgy ne rettegj, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek, de ezt gondolom úgy is tudod! ;o)
Szerintem elég akkor, ha túltelítődtek a melleid. A tejtermelés a kereslet-kínálat elvén működik. Ez azt jelenti, hogy amikor éhes a baba (nem kell megvárni a nagykönyvek szerinti 3
órát), nyugodtan tedd mellre, akkor is ha az kétóránként, vagy gyakrabban kéri. Ez ingert ad a mellnek- az agynak, hogy van kereslet, azaz többet kell termelni. Ez pár napon belül be fog állni a kívánt mennyiségre. (se több, se kevesebb nem lesz).Kb 6 hetente van a babáknál egy ún. fejlődési ugrás, akkor majd gyakrabban kell újra mellre tenni, hogy több legyen a termelés.
A részedről még fontos a folyadékpótlás, ami napi akár 3-4 litert is jelenthet, ill hogy pihenj, amikor nem babázol.
Meg persze hogy ne sebessedjen ki a melled, fontos a helyes mellretétel, amit biztosan megmutat a védőnő, vagy egy szoptatási tanácsadó. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!