Szoptatás alatt mit nem érdemes ennem?
Probálok odafigyelni az étkezésemre (mindenevő vagyok) , de nagyon nehéz, főleg most ünnepek előtt, alatt, után:-)
Leírnátok, hogy mit nem szabad, vagy nem ajánlott fogyasztani?
Köszönöm.

Szeritem azokat, amik egészségtelenek. Pl alkohol, cigi kizárva. Chips, cola, sok cukros nasi..stb. Zsíros, nehéz ételek..
Sok zöldséget egyél..amik tele vannak vitaminnal, fehér húst, gyümölcsöket.. :)
Nem iszok, nem dohányzok, nem szeretem a chipset, és colát is csak a bolt polcán láttam utoljára.
Viszont szeretem a magyar ételekete (gulyásleves...stb.)
Nehéz lenne elhagyni ezeket az ételeket.

minden átmegy a tejbe
ezért, a puffasztó dolgok nem jók, a túlságosan fűszeres sem - a gulyás sz. oké

Attól is függ mennyi idős a babád. Az első hónapokban nem ajánlott a borsó, bab és egyéb hüvelyesek, karalábé, karfiol, ilyesmi, mert puffasztanak. A túl sok fűszer sem jó, de én pl kicsit kevesebb fűszerrel főzök, amióta gyerekeim vannak és sosem volt gond. A család többi tagja szór még magának ha igényli :)
Amit viszont egyáltalán nem ajánlott, az az eper, szeder, kiwi, málna és egyéb apró magvas gyümölcsök, mert ezek nagyon allergizálhatnak. Gyerkőcnek sem ajánlott ezeket adni (még joghut formájában sem) 1,5 éves koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!