Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt menzi?

Szoptatás alatt menzi?

Figyelt kérdés
6 hetes a kislányom, és a héten megjött a menzim. Nagyon erősen két napja. Korábban nem volt ennyire erős vérzésem. Normális ez? Mármint az, hogy megjött. Mindenki azt mondja, hogy amíg szoptatunk, addig nem fog megjönni.
2011. ápr. 15. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokan menstruálunk szoptatás alatt.
2011. ápr. 15. 18:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt ki mondja, hogy nem jön meg szoptatás alatt? nekem mondjuk sokára jött meg 6 hónapra, de mindenki más.De a szoptatás alatt tényleg lehet, hogy később jön meg de akkor is megjöhet azért nem kizáró ok feltétlen, hogy szoptatsz.

Ismertem olyat akinek szintén megjött már ilyen hamar. Sajnos a hormonok az urak. De úgyis esedékes a 6 hetes kontroll szerintem beszélj a dokiddal erről, mert azért ilyenkor azért még érdemes dokit is megkérdezni, ha erősebb, nehogy valami legyen.

2011. ápr. 15. 18:41
 3/7 xStefix ***** válasza:

Normális. Sok mindentől függ az, hogy mikor jön meg először, akár szoptasz, akár nem.

Egyáltalán, biztos, hogy ez már rendes menzesz, nem csak egy "utórezgés"?

Lehetséges ok, hogy nem teljesen igény szerint szoptatsz, illetve, hogy nem annyira gyakran, hogy ez visszafogja a peteérést (pl. éjjel már nem vagy csak ritkán).

Mindez nem feltétlenül baj (bár az igény szerinti szopi lenne a legjobb), csak leírtam, mint lehetőségek.

2011. ápr. 15. 18:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Igény szerint szoptatok. Elég gyakran van cicin. Még éjszaka is szoptatok. Amikor sír, és nem tudom már mi baja lehet, akkor cicin szokott megnyugodni is.
2011. ápr. 15. 18:50
 5/7 xStefix ***** válasza:
Hát akkor a hormonjaidnál reklamálj, elnézték neked a dolgot. ;)
2011. ápr. 15. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindkét szülésem után pontban 4.hónapban megjött a menstruációm,és rögtön normális ciklusaim lettek.Igény szerint szoptattam első babámat(6.hónapig kizárólag anyatejes volt)19 hónapig.Második babám aktív "cicista" 5 hónapos,és csak anyatejes.Szóval nem feltétlen igaz hogy addig nem jön meg.Az hogy erősebb,szintén gyakori és normális,(sőt még fájdalmasabb is lehet)de pl nálam 2-3 ciklus után visszaállt a normál mennyiségre.
2011. ápr. 15. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Első szülésem után nekem is már 6 hetesen megjött,pedig én is rendesen szoptattam,fél évig még éjszaka is 3 óránként.A második szülésem után pedig még most sem jött meg,pedig 8 hós a babám.
2011. ápr. 15. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!