Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy legyen kényelmes a...

Hogy legyen kényelmes a szoptatás?

Figyelt kérdés

Nekem nem nagyon megy,sehogysem kényelmes kb. 5perc után.

Fekve a legjobb,de úgy is megfájdul a derekam,hátam kezem egy idő után.Ülve meg a derekam,hátam,de eléggé.

Ti hogy csináljátok?Mi a legideálisabb póz?már próbáltam,hogy mindenféle párnákkal polcolom alá,de valamennyire így is kell fogni,elzsibbad a kezem!:)

Van ötletetek?

2011. ápr. 10. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
ülj valami kényelmes székbe, aminek van karfája és tedd fel a lábad valamire.Nekem így elég kényelmes, de már nagy a babám, szóval így is elfárad a kezem:)
2011. ápr. 10. 18:08
 2/9 A kérdező kommentje:
így is csináltam már,de akkor is rá kell hajolni valamennyire a babára,hogy ne kelljen annyira tartanom őt,és így iszonyatosan megfájdul a hátam:S
2011. ápr. 10. 18:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Én fekve szoptattam, elhelyezkedtem kényelmesen, magam mellé tettem a babám, és amikor bekapta a cicimet, akkor a háta mögé tettem egy összecsavart törölközőt, ami támasztotta a hátát a kezem helyett. Még olvastam is szoptatás közben:)
2011. ápr. 10. 18:10
 4/9 A kérdező kommentje:
igen,én is szoktam így,néha még laptopozok is közben:)) de azért fél óra után már érzem a derekam,hogy odanyomódott,de akkor ezek szerint nincs jobb módszer
2011. ápr. 10. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Szoptatós párnád van?

Nekem a védönö is meg a korházban is megmutatták hogy használjam hogy kényelmes legyen.

Már tápszeres de a mia napig így etetem szoptatós párnával. szerintem valamit nagyon nem jól csinálsz, mert nekem soha nem volt kényelmetlen.

2011. ápr. 10. 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Én párnákat teszek a hátam mögé és törökülésbe ülök, nekem ez vált be, mivel alacsony is vagyok, a lábaim rövidek, én nem is ülhetnék székre, mert nem érnének le?

Ráadásul én egy pohárba össze szoktam közben gyűjteni az elcsepegő tejet, ami szoptatás közben a másikból folyik, ezt a hónom alá csapom, és ugyanezzel a kezemmel még tudom neki fogni a bimbóvédőt is, mert azzal szoptatok.Próbáld ki te is, nagyon kényelmes, ha fáj a hátad, akkor meg feküdj hátra a páránkra nyugodtan, a babád úgy is fog tudni szopni, csak az alsóteste legyen mindig kicsit lejjebb, erre fiygelj mindig oda.

2011. ápr. 10. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Én az ágyon/földön ülve szoptatok, a hátamat mindig a szekrénynek vagy a falnak döntöm. A könyököm, amin a baba feje van, a talpra állított lábamon, a combom közepén van, így nem fárad el és le sem kell hajolnom, hogy kényelmesen be tudja kapni a mellemet.Ráadásul, ha igazgatni kell, akkor is elég csak a lábam mozgatni.
2011. ápr. 10. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is előre kellett kicsit hajolnom, mert különben nem kapta be jól a cicit és kényelmetlen volt. Szopi párnával is.
2011. ápr. 11. 09:39
 9/9 xStefix ***** válasza:

Addig emeld a babádat, amíg nem jut olyan helyzetbe, hogy neked ne kelljen előrehajolni!

Először te ülj bele a fotelba (ha ott szoptasz), helyezkedj el kényelmesen, dőlj hátra, neki a támlának!, párnák ide-oda. Ezután vedd csak az öledbe a babádat. Őt húzd oda magadhoz, ne te dőlj előre! Ha kell, polcold fel a párnákat, de nagyon fontos, hogy neked jó legyen.

Fekve szopinál is fontos, hogy mindenhol ki legyél támasztva te is (fej, nyak, derék!), ő is. De itt is az érvényes, hogy őt húzd magadhoz, ne te "mássz" oda. Akkor jó, ha teljesen elereszted magad, de nem gurulsz el és kényelmesen vagy.

Ha folyamatosan rossz, zsibbadsz (és emiatt az egész tested feszül), az hosszú távon akár a tejed rovására is mehet, mert ilyen állapotban lassulhat a tejleadás.

Itt találsz segítséget:

[link]

[link]

2011. ápr. 11. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!