Abba szeretném hagyni a szoptatást, már elegem van, de lelkiismeretfurdalásom van?
Azt kéne kideríteni szerintem, hogy miért akar ennyire nagyon szopizni, mert ha ezt tudnád, lehet, hogy ésszerűbben tudnál dönteni. (Mert lehet, hogy nem az a legjobb, ha befejezitek!) Egyáltalán, biztos-biztos, hogy mindig szopizni szeretne?
Én azt gondolom az írásod alapján, hogy a folyamatos szopni akarás elsősorban érzelmi szükségletet takar nála. Ami eszembe jutott, mint lehetőség:
- fogzás?
- oltás, betegség?
- valamilyen családi konfliktus, extrém stressz? Ennek nem feltétlenül kell közvetlenül a babádon is lecsapódnia, elég lehet az is, ha te vagy valamiért feszültebb, mint korábban, úgyis meg fogja érezni. - Itt akár az is elégséges lehet, ha neked van már eleged a szoptatásból; ezt a fajta lelki hárítást simán megérezheti ő is, és erre reagálhat ilyen mértékű szopiigénnyel, hiszen nem akar téged elveszíteni.
Ugye? Azok a csodálatos babai radarok. Piszokjól megérzik, ha mi feszültek vagyunk! Fantasztikus! :)
(Én is megtapasztaltam ezt anno, nekem is onnantól sikerült jól a szopi, hogy eldöntöttem, "be cool".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!