Lassan 6 hete, de még mindig nagyon fáj a szoptatás? Mit tegyek ellene?
Próbáltam védővel, e nélkül, de fáj nagyon, főleg nélküle.
Próbáltam a bimbóvédőkrémet, aztán olvastam, hogy az pont puhítja a bőrt, tehát ezt is elhagytam.
Annyira fáj, hogy belekönnyezek, szét tudnék törni egy vasrudat is olyankor.
Szeretnék tovább szoptatni, mert amúgy jó, babám jól fejlődik, eszik eleget, tehát nem hinném, hogy rosszul teszem mellre.
Mit tanácsoltok?

De mitől fáj?? ezt kéne tisztázni.
szerintem próbáld meg azt hogy ha befejezted a szoptatást kenj el egy kis tejet a mellbimbókon és ne vegyél fel se melltartót se betétet ne tegyél bele.
ezek mind segítenek felpuhítani a mellet és hadd szellőzzön ha javulni fog azt pár nap alatt érzed majd.
Remélem beválik!
Ezt is próbáltam. Nem tudom, mitől fájhat.
Amikor a pici babám rákezd, akkor végem van teljesen. Utána már jobb. Amikor elkezdi a szopizást, akkor fáj. És utána, miután pihentetem, napközben is érzem, hogy fáj.
Nem tudom az okát :(

Erre is figyelek, és bekap annyit, amekkorát bír. :)
Mert amikor csak a bimbómat sikerül, azt egyből megérzem és olyankor javítok.
Én is erre gondoltam, de nagyobbra nem tudja nyitni a szájácskáját.

eleinte nekem is így fájt! szopi elején annyira, hogy üvölteni volt kedvem, egész nap meg sajgott pláne ha pl. ha a ruhám hozzáért.
egyrészt az lehetett az oka, hogy nem kapta be rendesen, másrészt hozzá kellett edződnöm. bimbóvédőt használtam az elején és attól bizony rossz lett a szopizási technikája. 3hós korától hagytuk el (addigra rengeteg gondot okozott), 1 hónapba telt átállni, és azóta semmi gondunk!
szerintem érdemes elhagynod a védőt, és nagyon jól a szájába adni a melled (nekem szopi tanácsadó segített megtanulni a helyes mellretételt). Lasinosh krémet használtam, nekem az segített.
idővel javulni fog! a melled is edzódik és a babád is egyre ügyesebb lesz! kitartás!
elhagytam a védőt, de aztán vissza is tettem, mert annyira fájt.
Most azt csinálom, hogy az elején védővel kezdem, és utána azt leveszem (2-3 perc után) és a többit simán szívja. De még így is rettenetes. :(
jajj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!