Miért van az, hogy a mai kor anyukáinak ilyen nehezen megy a szoptatás? MIért nem elég a tej sok esetben?
Szerintem aki a hormongyógyszerekről írt, annak tökéletesen igaza volt.
Meg én még a következőre gondolok. Régen ha valaki szült, az egész család odacsődült, hogy segítsen. A 6 hetes gyerekágyi időszakban általában nem volt egyedül az anyuka (meg még a nagymamák is ott laktak). Nagyanyámnak ugyan 6 gyereke volt, de vele lakott az anyja, meg később már a nagyobb gyerekek is segítettek. Most meg még a nagymamák is dolgoznak, apukák sem tudnak szabira menni. Nekem 3 napig volt segítségem, aztán egyedül maradtam. A kötelező apás szabit sem adták ki a férjemnek. A gyerek folyton ordított, nem volt időm, enni, fürödni, WC-re menni. Azért ez régen nem így volt, szerintem. Szóval a stressz miatt. Szerencsére nekem nem ment el a tejem, sőt az elején nagyon sok volt.
De van egy barátnőm, akinek szintén az volt a segítsége, hogy szülés után a férje 2 hétig tüdőgyulladással haldoklott mellette. Még őt kellett ellátni, nemhogy segítsen. 3 hétig volt teje, aztán elapadt. Igaz, vékony testalkatú, úgyhogy ő a méretre fogta. A második gyereknél 3 hónapra odaköltözött a nagymama, és jé tud szoptatni!
Nálunk 3 hónapos volt a babám, amikor meghalt apukám, akkor elment a tejem, de szerencsére vissza tudtam hozni. 10 napig fejtem napi 6-szor, eléggé keserves volt, már majdnem feladtam.
Szia.Nekem a fiam 4 hónapos.2napja kezdtem adni neki almát,mert mostanában azt tapasztaltam hogy nem akar vagy tud szopni.Van amikor érzem hogy feszül a másik mellem miközben szívja az egyiket,és hallom is "csobog,spriccel"a szájába(általában ekkor feszül),de az esetek többségében csak nyüstöli.Az 1.pár hétben még fejni is tudtam ,és pár zacsit raktam is a hűtőbe,de azután leálltam a fejéssel,mert nem jött belőle semmi.Én arra írom ezt a csökkenést,hogy nincs időm főzni annyit,amennyit ennem kéne,sokat kell kézbe tartani a babám(hasfájós),és emiatt nagyon fáradt vagyok.És a stressz,mert ugye abból van bőven!(pénztelenség)És a férjem se sokat segít,a háztartás is rám marad!
A fiam igény szerint szoptatom,amíg tudom,de nem akarom még egyszer látni,hogy éhes!!!Hiába iszom napi 3-4 L folyadékot,szoptatós teát....vizet,semmi haszna.De most hogy almát is kap,mintha jobban enne :-)
ADDIG SZOPIK MAJD AMÍG CSAK AKAR!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!