Szoptatás mellett megjött a menstruációm. (3 hónapos a kicsi) 2 hete szedem a cerazett nevű fog. Gátlót, szerintetek ez hozta meg?
És még a fő kérdésem: előfordult másnál is, h kevesebb a teje ilyenkor, (ez tudom gyakori, olvastam) mikor elmúlt vissza jött a normál mennyiség? Ha igen mikor, a vége felé vagy mikor teljesen elmúlt? Tegnap előtt úgy szopott a kicsi, h folyamatos üvöltés utána 3-4et szív, aztán ez folytatódik felváltva és nagyon keveseket evett.Ezután nem fejtem le a tejet neki, mert nem szoktam fejni bár volt benne még , hanem ha igényelte megint szopizhatott.
Tegnap már jobb volt a helyzet, de 2 mellből evett(1ből szokott) és már délutánra volt ennyire kevés a tej.
Hiába próbáltam valamennyit kisajtolni magam,nem jött semmi.Így ha valamiféle folyamatos pótlásra szorulunk, nem tudom, hogyan tudnám úgy megetetni, hogy ne órákig tartson egy etetés mivel nem fogadja el az üveget.
A varázsitatóra gondoltam, használja valaki ilyen kicsinek?? vagy olvastam itt, h ilyen csőrös kispohár, de néztem már és nem találtam ilyet boltban sem csak a tej ki öntönk van ilyesmi itthon, de azt nem merem , mert porcelán,érzetre is hideg valami műanyag kéne.hajlok a varázsitatóra, de azt is szívni kell így olyan mint a cumi nem,így lehet, h nem válik be?
Láttam van a témában már régebbről kérdés, de nem tudom mind elolvasni rengeteg van, uhogy aki tud az erre is válaszoljon!
és még egy, KELLENE most szaporítani a tejem ahhoz újra a "régi"legyen, vagy ez átmeneti dolog és ez mindig így lesz ha megjön??
Hát, én ott kezdeném, hogy szerintem szoptatás alatt semmilyen hormonkészítményt nem kellene használni... Ha terhesség alatt megválogatjuk, mit szedünk be, most miért lenne másképp?
(Bocsánat, de a konkrét kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert én nem szedek semmit. - De azt tudom, hogy a vérzés után elvileg visszajöhet a tej. Elvileg. Van, akinek csak 1-2x van ilyen csökkenése, másnál újra és újra minden hónapban, megint másnál tönkre is vágta a szoptatást. Tabletta mellett és nélkül is lehet ilyen. Előre lehetetlen megmondani, mi lesz nálatok.)
nem tudom, ezt a doki adta és mondta, h majdnem minden kismamája ezt szedi, most nem tudom mennyi, de valami nagyon-nagyon kevés valami megy át a tejbe és ez a legjobb pont ezért.(állítólag:)Nem tudom mitévő legyek, én azt hittem, h nem a gyógyszer miatt kevesebb a tej, mert már 2 hete szedem, és eddig nem okozott gondot, csak, az h megjött.
nem egy könnyű menet ez így...
azért köszi a választ!
Hát nézd, sajna az van, hogy a dokiknak nem kevés érdekük fűződik ahhoz, hogy minél több anyukájuk szedjen tabit. Mert persze, a papírjára az van írva, hogy csak nagyon kevés hormon megy át és az igazolhatóan(?) nem okoz problémát - de ki mondja meg neked azt biztosra, hogy az a kevés nem okoz-e majd komoly gondokat később?
Tudod, én nagyon fogiellenes vagyok, pedig én is szedtem anno 2 évig. Lett is utána olyan durva visszerem, hogy 28 évesen mindkét fővénámat ki is kapták a lábaimból, teljes hosszában. Mindez persze egyedi történet és nem mindenki jár ilyen rosszul. De.
Csak abba gondolj bele, hogy vajon mennyire egészséges éveken át, folyamatosan, mesterségesen szintetizált hormonnal bombázni a szervezeted. Kvázi konzekvesen belenyúlsz az egyensúlyba. A szteroidikról pl. ma már nyíltan kimondjuk, hogy hosszú távon gallyra vágják a mellékvesét. A tabikról egyelőre nincs ilyen (nyilvános) hír - de mi van, ha csak azért nincs, mert ez túl nagy üzlet ahhoz, hogy valaki ekkora pánikot keltsen?
Ráadásul, a tabik még azelőtt terjedtek el a világon, mielőtt hosszabb távon (mondjuk úgy 20-30 év múlva) megtudhattuk volna, valójában mennyire biztonságosak. - Ugyanakkor, miért van mostanában ennyi meddő nő? Ennyi terhességi és szülési komplikáció? Persze mindezeknek kismillió más oka is lehet - de mi van, ha a tablettaszedés is jócskán belejátszik ebbe?
Mindezzel persze nem akarlak lebeszélni semmiről, te tudod, mit teszel. Én se vagyok egy összeesküvés-elmélet rajongó, de nekem túl sok az olyan információ, tudásrészlet, ami nem megnyugtató a tabletták körül.
Van szerencsém az eüben tanulni, és az ottani ismereteim is ezt támasztják alá.
igen, elgondolkodtató amit írtál, biztos igazad is van, én annyira nem értek ezekhez,utána olvasok még aztán meglátom még mi lesz.Egyenlőre azon megy az idegem most, h lesz e következő etetésre tejem és mit csinálok ha nem lesz estére és hogyan adok neki pótlást mikor nem iszik üvegből?bár szeretném elkerülni, h adni kelljen neki tápot.Sokkal egyszerűbb volt mikor sűrűbben szopott és nem állt be a 3-ó evésre, lehet ez is közrejátszik:(
köszi a választ
Szia!
Én kétszer szedtem a Cerazette fogamzásgátlót, a két szülésem után, de nálam semmi ilyen hatása nem volt a szoptatás alatt. Szóval nem biztos, hogy a gyógyszertől lett kevesebb a tejed.
Az is lehet,hogy most értetek egy fejlődési ugráshoz (ez általában 6-8 hetente van a babáknál). Ilyenkor a babád a sűrűbb szopizással jelzi a szervezetednek, hogy több és táplálóbb tejet termeljen. Ez általában 3-4 napig tart. Utána a szervezeted reagál és újra elég lesz a tej a kicsidnek. Amikor kér, tedd a cicire, hogy kapjon ingert a melled és hamarosan visszaáll a régi rend.
A gyógyszer szedése közben egyébként bármikor jelentkezhet vérzés. Nekem azután, hogy elkezdtem szedni mindkétszer egyetlen egyszer jött meg kb. 3 hét után és utána amíg szedtem (8 és 11 hónap) egyáltalán nem jött meg.
Jó babázást!
2 kislány anyukája
köszönöm kedves útólsó!
remélem nálam is így lesz és vissza jön a tejecske!de jó lenne ha nem lenne ez minden hónapban.
ma mintha már jobb lett volna, most délutánra már elég volt neki egy cici,és gyengült a mensi is, lehet akkor ezzel is összefügg...milyen bonyolult ez, pedig csak a legjobbat akarom mégpedig minél tovább szoptatni ezt a csepp embert:)
minden jót,köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!