Mennyit eszik 5-6 hónapos, anyatejes kislányotok?
Szerintem ne annyira kevés.
Habár nekem tápszeres de ennyi idösen 500-800 között evett meg. de nekem csak 4-5x evett. szerintem túl sürün szoptatod vagy eteted. beállt a gyomra erre a kismennyiségre sürün. de ha ezt éjszaka is csinálja akkor egy rémálom lehet.
szerintem kezdj el hozzá táplálni (ha meg már hozzá táplálsz akkor meg egyáltalán nem kevés)így pár hét múlva kiválthatod az ebédet így az jobban laktatja, késöbb kér enni.
próbáld meg minél tovább húzni az etetések közötti idöt. kösd le a figyelmét, és ha nem éhenhalás közeli sírást csinál hagyad kicsit nyüszögni. szerintem kb 3 nap alatt elérheted hoyg 5x egyen de nagyobb mennyiséget.
megörülnék ha 2 óránként etetni kellene.
Szió!:-)
Én pont ezen görcsölök minden áldott nap.
A kislányunk 7 hós, anyatejes, 8 kg, és napi 600-700ml eszik. A hozzátápi se megy túl jó, napi 2x 3-5 kanálka vmit tudok beletukmálni...
A dokim szerint elvileg már meg kéne egyen 1 l-t, de biztos ilyen erős a tejem...meg a tiéd is ezek szerint...:-)
Örülök, hogy nem vagyunk egyedül, én állandóan tömném szegényt...:-) az egész család ezen röhög, hogy tök jó húsban van, én meg állandóan ezen parázok...
Egy jótanács:
Én is ugyanezt csináltam anno, tukmáltan szopival, aztán meg étellel is, merthogy "ennyit kellene ennie ennyi idősen".. Nagyon rossz dolog, senkinek nem javaslom! Nagyon alá lehet ezzel vágni a szopinak meg a hozzátápinak is! Semmi sem lesz jó, ha erőltetjük, a babának nagyon elmehet a kedve az egésztől. Sokkal előnyösebb, ha mindkettőt ráhagyjuk és inkább úgy alakítjuk, hogy élvezettel csinálja/juk a dolgot.
Nem javaslom az első anyuka tanácsait sem, egyáltalán nem kóros, hogy egy 5,5 hónapos baba ilyen gyakran eszik! - Anyatejes babánál nem lehet a tápszeres babák "sztenderdjeiből" kiindulni.
Szerintem itt szóba jöhet növekedési ugrás (6 hó körül is van egy), fogzás és idegrendszeri érési folyamat is, esetleg mindez egyszerre.
Kérdező, nem azért eszik a picid ilyen keveseket és gyakran, mert közben elforog szopi közben? Nem vetted észre, hogy mostanában sokat nézelődik, felfedez, új mozgásformákat gyakorol? Ha igen, az tipikus jele annak, hogy a következő fejlődési szakaszba lépett, és emiatt most átmenetileg kevesebb ideje jut a szopira. De mindez normális és élettani, az egészséges fejlődés része! Épp ezért lehetőleg nem is kellene kívülről belenyúlni.
Ha úgy van, ahogy írod, a babád jól érzi magát és szépen fejlődik (NEMcsak a hízásra gondolok itt, sőt!), akkor nincs okod aggodalomra. Minden jól megy - csak most épp ebben a szakaszban vagytok. (Még lesz néhány ilyen "felfordulás" az első év végéig.)
A hozzátápival pedig várj inkább még egy picit, akkor kezdd el, ha már betöltötte a fél évet.
Nem mondod, hogy ennyi idősen még mindig méred, mennyit eszik??? Tippelek: tán ezt is a védőnőd javasolta?! Neeee. :(((
Figyu. Ezzel semmi mást nem érsz el, csak (feleslegesen, sőt még károsan is!) kiidegeled magad. Olyan dolgokra parázol így rá, amikre nem kéne, sőt, amik teljesen rendben vannak. Légy óvatos, mert biztosan lesz még olyan dolog, amin kiakadsz, és ha rosszul logikázol (pl. a védőnőd tanácsai miatt), bármikor "elronthatod". Mindezzel nem ijesztgetni akarlak, komolyan, hanem arról beszélek, amit én is megéltem.
Sokkal jobban jársz, ha elfelejted, amit eddig hallottál és elkezdesz inkább a babádnak hinni és rád figyelni és nem másoknak. Az alapvetés: rugalmasság, nyitottság, türelem és kitartás. Ha ezek megvannak, sokkal jobban fogod tudni venni az akadályokat.
Bár azért némi olvasnivalót ajánlanék még neked, mert picit úgy érzem, alapinfók is hiányoznak talán:
Ezen az oldalon más témákban is találsz még hasznos infókat, szerintem érdemes lenne átböngészned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!