Szerintetek az anyatejtől van?
A gyermekemen egy pár napja felfedezni véltem apró kiütéseket az egész testén, hol jobban hol kevésbé. Van olyan is, ami testszínű és "szárazabb". Jobban az arcán és a mellkasán, nyakán (tehát a felső testrészén) vannak.
Anyatejet is kap meg tápszert is. Nem tudom, hogy mitől van és hogy mivel célszerű kezelni, ha egyáltalán kell?!
Köszönöm válaszaitokat!
Lehet allergia valamire. Esetleg az anyatejből is átmehet ez-az, de azért azt is gondold végig miket használsz még a babánál, fürdető, sampon vagy babaolaj?
A kislányomnak a babaolajtól lettek pöttyei.
De ha nem használsz semmi ilyet, akkor lehet, hogy neked is jobban oda kell figyelned mit eszel.
Az én lányomnál testszínű vagy néha pirosas foltok vannak, de ezek nagyobbak, mint a pöttyök. Ő endogén ekcémás (bőrallergia). Akkor jönnek ki a foltjai, ha melegebb idők jönnek és beizzad. De neki szerencsére nem viszket, csak akkor, ha nagyon csúnya néha. És nekünk is akkortájt jött elő, amikor még tápszert is kapott az anyatej mellé, kb. 3 hónapos korában.
Szerintem is figyeld, hogy mikor és vélhetően miért jönnek elő. Lehet, hogy a tejre érzékeny vagy valami másra, amit eszel. Sajna ez időigényes is lehet, de csak így tudsz rájönni.
Lehet, hogy a melegtől van nálunk is? Mert amikor sír, akkor megizzad és utána pirosabb. De a doki meg azt mondta, hogy az arcon nem jön ki "meleg kiütés" csak a többi testrészen.
Valamivel kezeltétek? Gondolok itt hintőpor v. valami krém.
Amúgy a Gabi termékeket használjuk.
Mivel nálunk ez allergia, ezért direkte kezelem is: kecsketej szappannal és shea vajjal (krémként). Szteroidos krémet (mivel hormon) csak nagyon ritkán használunk, ha feltétlenül kell, mert elég káros...
Semmilyen egyéb terméket nem használok a bőrére, mert minden másban van vegyianyag. Ezeket sem sima boltban veszem. A szappant bioboltban (és valóban semmi műanyag nincs benne), a vajat pedig ismerőstől és ellenőrzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!