Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Problémás szoptatás?

Problémás szoptatás?

Figyelt kérdés

Az 1 hónapos babám,folyton belealszik a szopásba.Más is küzd ezzel?

Sokszor lehetetlen normálisan megszoptatni,mert 2 percen belül elalszik a cicin,aztán persze felkel és újra kéri,de megint belealszik,,,,,és ennek nincs vége.

Gondolhatjátok,hogy sokszor már kivagyok miatta.

2011. márc. 17. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem az jött be, amit a kórházi csecsemős tanított.

Szabad kezemmel a tarkója alá benyúltam, és a középső ujjammal (mindegy melyikkel, csak az a leghosszabb) ütemesen böködtem. (A kortyolás sebességével, nem túl erősen persze, de határozottan)Így még alvás közben is folytatta, és kiszopizta az adagját. :o)

2011. márc. 17. 16:15
 2/6 anonim ***** válasza:
A vedono azt ajanlja, hogy csak meg kell simogatni az arcat, felebrednek a picik. Onekik, foleg 4 hetesen, meg nagyon faraszto a szopizas.
2011. márc. 17. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem még a korházi védőnő ajánlotta: kinyitni a rugit, lejjebb vetkőztetni, és egyfolytában piszkálni, simogatni a nyakánál, mozgatni.
2011. márc. 17. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:

első vagyok még 1x

Nekem azt direkt kihangsúlyozta, hogy ne simogatás legyen, mert az épp a megnyugvást, megpihenést szorgalmazza...

2011. márc. 17. 16:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Én masszíroztam szopi közben a vállát. Nekem csak erre ébredt fel. Kimerítő volt így a szoptatás, de előbb-utóbb elmúlik, és már nem lesz ilyen aluszékony a babád.
2011. márc. 17. 18:54
 6/6 xStefix ***** válasza:

Nagyon sárgult? Mert amiatt is lehet álmoskásabb.

Próbálhatod ébren tartani, de ha nem megy, akkor muszáj vagy hagyni. Tényleg nagy munka nekik a szopizás, elfáradnak benne, ráadásul a szopómozgás és az anyatej egyes összetevői is nyugtató, lazító hatásúak. Nem csoda, ha bealszanak. :)

Én melegen ajánlom neked a fekve szoptatást, ilyenkor nem kell mozgatni a babát, miután elalszik. Böfiztetni is inkább akkor, ha előtte nagyon sokat és/vagy mohón evett. Alvás közben nem mozog, így kisebb az esélye, hogy bármi visszajöjjön. De a biztonságra nyilván oda kell figyelni, ha elalvás után ott marad az ágyon. - Nekem ez nagyon bejött, hónapokig így szoptattam és alig ébredt vissza a lányom.

2011. márc. 17. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!