Problémás szoptatás?
Az 1 hónapos babám,folyton belealszik a szopásba.Más is küzd ezzel?
Sokszor lehetetlen normálisan megszoptatni,mert 2 percen belül elalszik a cicin,aztán persze felkel és újra kéri,de megint belealszik,,,,,és ennek nincs vége.
Gondolhatjátok,hogy sokszor már kivagyok miatta.

Nekem az jött be, amit a kórházi csecsemős tanított.
Szabad kezemmel a tarkója alá benyúltam, és a középső ujjammal (mindegy melyikkel, csak az a leghosszabb) ütemesen böködtem. (A kortyolás sebességével, nem túl erősen persze, de határozottan)Így még alvás közben is folytatta, és kiszopizta az adagját. :o)

első vagyok még 1x
Nekem azt direkt kihangsúlyozta, hogy ne simogatás legyen, mert az épp a megnyugvást, megpihenést szorgalmazza...

Nagyon sárgult? Mert amiatt is lehet álmoskásabb.
Próbálhatod ébren tartani, de ha nem megy, akkor muszáj vagy hagyni. Tényleg nagy munka nekik a szopizás, elfáradnak benne, ráadásul a szopómozgás és az anyatej egyes összetevői is nyugtató, lazító hatásúak. Nem csoda, ha bealszanak. :)
Én melegen ajánlom neked a fekve szoptatást, ilyenkor nem kell mozgatni a babát, miután elalszik. Böfiztetni is inkább akkor, ha előtte nagyon sokat és/vagy mohón evett. Alvás közben nem mozog, így kisebb az esélye, hogy bármi visszajöjjön. De a biztonságra nyilván oda kell figyelni, ha elalvás után ott marad az ágyon. - Nekem ez nagyon bejött, hónapokig így szoptattam és alig ébredt vissza a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!