Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kiürült a mellem szoptatás után?

Kiürült a mellem szoptatás után?

Figyelt kérdés

Kb 1-1,5 hete nem durrannak be a melleim,szinte nem is fájnak.Nincsenek benne csomók se.szopizás után úgy 1-2órával érzem ugyan,hogy kicsit keményebb,de nem fáj,max kicsit feszül,néha (kb 2-3 óra után)jön belőle magától pár csepp tej.Miután szopizott a baba úgy érzem,hogy teljesen üres lett!!Attól még lehet,hogy elég neki a tej?

most vagyunk 1hónaposak és az elmúlt 1hétben 210gr-ot hízott.

Mit tehetnék,hogy több tejem legyen?

Iszom a Laktoherbet+Urtica Urens-t szedek

2011. márc. 13. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:

szia, ez teljesen normális, nekem most 6 hónapos a kislányom és ha tele van a cicim, akkor is elég puha. Nálam is olyan 2 hónapos kora körül kezdett elmúlni el a keményedés, néha reggelente még keményebb volt, ha tovább aludt a drágám. Olyan okos kis emberkék ők, biztos, hogy elég neki a tej, mert különben jelezné neked, de ha nem vagy nyugodt így sem, mérd le (ha van rá lehetőséged).

Én nem innék és nem szednék semmit a helyedben, ezeket feleslegesnek tartom, valaki biztos jól megél a szoptató anyukákból. Én napi 2-3 liter folyadékot fogyasztok, általában 5-6x eszem egészséges ételeket, sok zöldséget, halat, igyekszem pihenni eleget és szoptatás után lefejem, ha még maradt benne tej.

Szerencsés vagyok, mert ha este 8-kor lerakom a kincsemet, alszik reggel 7-ig, 8-ig, úgyhogy este lefekvés előtt, vagy ha éjjel felébredek, én akkor is szoktam fejni és azt pakolom el a mélyhűtőbe. Jártam úgy, hogy kiszívta mind a két mellem és még sírt, és kérte a cicit, akkor jó volt, hogy van mihez nyúlni.

2011. márc. 13. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A melled sosem teljesen üres, még ha te nem is tudsz belőle egy cseppet se kipréselni és úgy is érzed, hogy nincs benne, puha. A babád az átlagos hízásnál is többet hízott (az átlag heti 150-200 gramm között van..), nem értem, miért kellene neki még több tejcsi? Nála jobb tejszaporító úgysincs.. ha igény szerint szoptatod, hagyod, hogy annyit legyen mellen, amíg neki jó, ő annyit fog szopizni, amennyire szüksége van. A mellednek nem is kell keménynek, fájónak lennie, ha beáll a kereslet kínálat.. a csomósodás sem normális... Én már a 4. babámat szoptatom, s csupán az első 2-3 hétig telítődött túl a mellem, utána szépen beállt a kereslet-kínálat rendszere..
2011. márc. 13. 21:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Az első 1-2hét borzalmas volt,mert olyan kemények,csomósak fájóak voltak a melleim hogy csak na!De most ez elmúlt,ezért kezdtem aggódni.

Teljesen igény szerint szoptatok,ugyanis van,hogy már 1óra múlva megint követeli a cicit.Ezért is gondoltam,hogy talán nem volt elég benne azért éhes megint.

Az első időszakba néha fejtem,de nekem nagyon macerás,időigényes,ráadásul most egyáltalán nem érzem szükségét,így már nem fejek.

Ez ugye nem baj?

2011. márc. 13. 21:38
 4/6 xStefix ***** válasza:

A kezdeti keményedés a TÚL SOK tejet jelenti, ami az újszülöttes anyukákra jellemző és (akkor) normális dolog. Ekkor még szinte kizárólag a te szervezeted irányít, hogy a babád még véletlenül se maradjon éhen.

Amikor viszont rendesen beindul a tejtermelés, és a baba egyre hatékonyabban szopizik, már ő saját maga szabályozza a mennyiséget, ez a fenti kereslet-kínálat egyensúlya. Ilyenkor a tejtermelés módja is átalakul, és mostmár nem raktározol annyi tejet két szopi között (emiatt keményedtél korábban), hanem szoptatás alatt termelsz meg hirtelen egy nagyobb mennyiséget. Ezért tapasztalod azt, hogy felpuhult a melled - de ettől még van elég tejed, a fentiek miatt.

HA igény szerint szoptatsz továbbra is. (És ekkor fejned sem kell, hacsak nincs valami különleges okod rá.)

2011. márc. 14. 14:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Ma éjjelre viszont úgy bedurrant a jobb mellem,hogy aludni se tudtam.Fájt,szúrt,égetett,és egyfolytában folyt belőle a tej.Valamelyest enyhített rajta a szopizás,de még később kellett belőle fejnem.Viszont a bal ugyanolyan.Hogy lehet ez?Tegnap hagytam abba az urticát,mert letelt a 7nap.Az okozhatta?
2011. márc. 15. 10:33
 6/6 xStefix ***** válasza:

Lehet, hogy a serkentő, de az is lehet, hogy a jobbot az elmúlt napokban gyakrabban szopizta és/vagy jobban kiürítette, ezért nőtt meg a mennyiség.

Nem baj, ha a két melled nem egyformán termel (nem is szokott), a lényeg mindig az, hogy legyen elég tej, ugye. :) Arra persze törekedhetsz, hogy kb. azonos gyakorisággal szopizza őket, hogy valamelyest egyensúlyban legyenek, de ezzel nem lehet elérni, hogy milire egyforma legyen a két mell. De nem is kell, hogy ez cél legyen, mert általában mindenkinek "erősebb" az egyik.

És tudod, ha megint felpuhul majd, az nem a kevés tej jele lesz, hanem a pont elégé! ;)

2011. márc. 15. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!