Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megromolhat a tejem, vagy...

Megromolhat a tejem, vagy megszokta a tápszert?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeséget kérdezek, de a kórházban nem tudtam szoptatni, mert császáros volt, utána meg nem volt tejem3. nap beindult, de csak fejtem, tápszert kapott. Szóval, mikor hazajöttünk, fejtem, azt kapta cumisüvegből. Aztán szopizott egy keveset, utána meg tápszert kapott. Minden etetés szopival kezdődött, és tápszert kapott. ( rövid ideig szopott). Egy ideig jól ment, de néhány hetemár csak 20ml jött le, aztán semmi. Később próbált szopni, de egyik etetéskor még nem volt gond, a következőnél visztont kb.2 perc múlva hányingere lett, nem nyelte le a tejet, és olyan volt, mint aki rögtön kihányja. Abbahagytam, de ma kíváncsiságból ismét mellre tettem, páromnak is mutatva, mit tesz a pici, ugyanúgy hányingere lett tőle. Megromlott a tejem, vagy megszokta a tápszert?
2011. márc. 13. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
tedd hűtőbe a cicid......zzz
2011. márc. 13. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
mondtam, hogy hülye a kérdés. Akkor úgy kérdezem, mi lehet a gond?
2011. márc. 13. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
nem ettél olyat, amitől rossz lett az íze? biztosan hányingere volt?? az is lehet, hogy szopizavaros lett, és nem fogadja el a cicit.
2011. márc. 13. 20:34
 4/7 A kérdező kommentje:
ugyanazt eszem, mint amikor szopizott, meg is szívja, de utána mindíg úgy csinál, mint én amikor hányni szokzam...
2011. márc. 13. 21:14
 5/7 xStefix ***** válasza:

Dehogy romlik meg a tej a mellben; tényleg hüle a kérdés. :)

A helyzet viszont nagyon komoly: ez a cumizavar, amit az üvegezés okozott.

A kérdés, mit szeretnél? Ha szoptatni, akkor el kell hagyni az üveget, azonnal. Így lehet még ESÉLY a szotpatásra. (És mondjuk arra, hogy több tejed legyen és nem kelljen pótolnod.) Nem könnyű munka, de én ezt választanám.

De ha csak az anyatej a lényeg, akkor fejj neki továbbra is. Így viszont biztosan nem fog többet szopizni, mert leszokik róla - és sajnos a tejed is könnyebben elapadhat. Elapadhat azért, mert a nagyon korai pótlás és az üvegezés miatt igazából még be sem indult rendesen, és azért is, mert a folyamatos, tartós fejés nem mindenkinek sikerül (sem testileg nem működik mindenkinél, sem a gyakorlatban, mert nagyon szorgalmasnak kell hozzá lenni). Ha pedig lassan elapadsz, marad a tápszer.

Eközül a kettő közül választhatsz, most még.

2011. márc. 14. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet hogy mivel a cumihoz van szokva a cicitől lehet hányingere mert ugyanúgy akarja bekapni, az enyém a cumitól öklendezik, akartam adni neki üvegből mert gyógyszert szedtem megfáztam, és a fagyóból elővettem egy adagot. Ahogy bevette a cumit már öklenndezett is, nem is sikerült megetetni belőle.

2011. márc. 14. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha szeretnéd szoptatni, beszélj szoptatási tanácsadóval(IBCLC)! Lehet cumizavar de lehet, hogy a tejleadó reflexed erős, illetve el van szokva attól, hogy nem csak csurog a szájába a tej, hanem lövell és nem tudja "kezelni".
2011. márc. 15. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!