Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Írják sok helyen hogy akkor...

Írják sok helyen hogy akkor kell levenni a babát az egyik mellről ha már jóllakott mert ha előbb átteszem a másik mellre növeli a hasfájást. Mitől van ez?

Figyelt kérdés
Két mellből szoptatok.Várok 10 percet és átrakom a másikra.Ez tényleg növeli a hasfájást.Babámnak 4 napja nagyon fáj a hasa.Lehet hogy ettől?Vagy mert sok levegőt szív szopi közben?
2011. márc. 4. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól van hogy a hasfájást az is elősegíti ha a baba sok első tejet- hígabb tejet iszik-

ha nem lakik jól vagyis nem szívja ki teljesen a mellet mindkettőből csak az első tejet kapja a hasa is fáj és jól se lakik igazán.

2011. márc. 4. 09:47
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.Már nem tudok mire gondolni,hogy miért fáj a hasa.Akkor egyik etetésnél az egyik mellet következőnél meg a másikat?Remélem jobb lesz neki,az elejétől már 2 mellből etettem de most pár napja minden nap fáj a pocija eddig meg 2-3 naponta fájt és nem ennyire most másfél hónapos.
2011. márc. 4. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Á, azért fáj, mert hasfájós baba, és kész.

Én mindig csak egy mellből szoptattam egyszerre, és mégis fájt a pocija.

A tápszeres babáknak is fáj a hasa. szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy hány mellből szoptatsz egyszerre.

De az tény, hogy jobb, ha teljesen kiszívja elszőr az egyiket, és utána adsz neki a másikből.

Ha ez egy evésre van, akkor egyre..

2011. márc. 4. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is két mellből szoptatok, de nem fáj a hasa. A két cici között jó alaposan megböfiztetem, addig nem teszem rá a másikra, amíg nem böfizett.
2011. márc. 4. 11:49
 5/5 anonim ***** válasza:

jobb-bal-jobb

Ha így szoptatsz, tuti eljut a végéig :)

Hány hetes, mennyi időt tölt mellen? Préselj ki a végén kicsit, az állagából látni fogod, hol tart! NEkem az eleje szinte kék és vizes állagú, míg a vége sűrű, majdnem "nyúlós" és hófehér... ÉRdemes figyelni erre. Szerintem a 10 per szünet nem számít a hasfájás szempontjából. Inkább ügyelj arra is, hogy ne teljesen vízszintesen tartsd, hanem döntsd meg, úgy kevesebb levegőt nyel :)

2011. márc. 4. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!