Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mire utalhatnak az alábbi...

Mire utalhatnak az alábbi tünetek? Szopisztrájk, tejapaadás, fogzás, fejlődési ugrás.

Figyelt kérdés

2 és fél hónapos kisfiam, kb 5 napja kezdte produkálni az alábbi tüneteket. Sír a cicin, szopizik 10 percet, és kiköpi, ha vissza akaro tenni sír, de inkább lila fejjel üvölt:( néha gügyög és mosolyog szpi közben. Ha keveset eszik akkor meg azért üvölt, de akkor sem akarja a cicit, így volt hogy pótolnom kellett a fagyasztóból. Többet is alszik mostanában, alig van fent pedig régen volt hogy 1 órát is nézelődött. Nagyon nyáladzik, eszi a kezét, és buborékokat csinál" habzik a szája":)Estére már végképp nem akar szopizni 5-10 perc után sír, nem kell a cicim, nem akar dolgozni, így olyankor kénytelen vagyok pótolni.

Mit gondoltok mirt van ez?

2011. márc. 1. 09:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. De a cumizavar miért most jelentkezik, ha már két és fél hónapja cumizik?

A cicimet mindíg kínálom neki , de ha meglátja már akkor is üvölt, ennyi eszük lenne ilyen kicsin?Tegnap tuszkoltam szó szerint a cicit a szájába, amikor elkezdett jönni a tej akkor már nem volt gond. Aztán mikor már nem volt annyira éhes akkor elkezdett nézelődni is közben , ha lefogtam csak vagdalozott, ha engedtem nézelődni, és "vittem utána a bimbómat" (elég kényelmetlen testhelyzetekben voltam) akkor nem volt gond, teljesen jól elvolt, még ki is várt pár reflexet. Aztán már úgy éreztem hogy "üres a cicim" és akkor már megint elkezdett türelmetlenkedni. megpróbáltam fejni, de nem volt mit, és este sajnos megint pótolnom kellett de csak 60 ml-t. Ma reggel megint gond nélkül evett:)

lehet hogy estére kevés a tejem:(?

2011. márc. 3. 08:34
 12/14 anonim ***** válasza:

ha gyakrabban mellre teszed, akkor több lesz a tejed. (vagy 2 szopi közt fejsz), kb.3-4 nap kell, hogy többet kezdjen termelni.

én a helyedben telefonon beszélnék egy szopi tanácsadóval, nagyon sokat tudnak segíteni.

[link]

2011. márc. 3. 10:16
 13/14 xStefix ***** válasza:

Cumizavar hónapokkal a kezdés után is előjöhet, és nemcsak az üvegtől, hanem a cumitól és a bimbóvédőtől is.

Estére mindenkinek kevesebb a teje (egyszeri adagokkal számolva legalábbis), de ez élettani. Ha ilyenkor gyakrabban ill. most is igény szerint szoptatsz, akkor elég tejet tudsz adni a babádnak. Ez a tej ugyanis zsírosabb, kalóriadúsabb, mint a reggeli, és ha többször kap a baba, akkor jól fog vele lakni. (A szopott mennyiségek nem lényegesek, mert a tej összetétele, így "nehézsége" is folyamatosan változik.)

Gondot csak az szokott okozni, hogy a kevesebb tej nehezebben ürül és ezt nem minden baba tűri nyugodtan. Próbáld őt gyakran és nyugodt körülmények között szoptatni, akkor és úgy, amikor és ahogyan neki megfelel. Ha kér és szopik, hagyd, de ha nem, néhány próbálkozás után szüneteltetheted. Ha kis idő múlva újra jelentkezik, remélhetőleg "újult erővel", akkor újra próbálkozzatok a szopival.

Nehéz ez az időszak, sok-sok türelem kell hozzá, de át lehet vészelni, hidd el.

Ha pedig csak naponta egyszer ilyen kisebb mennyiséget kell neki pótolni, azt akár rögtön el is hagyhatod. Persze közben készülj rá, hogy még több szopi lesz, éjjel is, és nyűgös, hisztikés lehet a babád. De ha kitartó vagy és ügyesen "taktikázol", néhány nap alatt megnőhet a tejmennyiség. - Ehhez viszont azonnal el kell rakni az üveget és a cumit, mert ezek mellett szinte esélytelen a dolog!

2011. márc. 3. 13:12
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Tudom hogy este kevesebb is elég, de önmagához képest eszik mostanában kevesebbet, ill nekem van kevesebb tejem, mert nem tudok fejni sem utána. Eddig este is 100-120 at szopizott, most meg 50 körül, bár ez tegnap már 70 volt. Ma reggel és délelőtt a szokásos menet volt, de mivel előbb kelt mint szokott megint megetettem, sajnos nem sokat tudott enni, de elégedett volt , és el is aludt, fáradt szokott lenni, ha 11-14 ig nem alszik. ez ritkán van szinte mindíg íg van a napirendje(ő alakította).ezt kihasználtam és cicire is tettem ahogy tanácsoltátok. elkezdtem a szopis teát , meg a homeos bogyót is szedni, és igyekszem többet enni, remélem segít a tejmennyiségen:))))

2011. márc. 3. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!