Mi lenne a helyes megoldás? Más is átesett ilyenen?
Bocs a hibákért,ideges vagyok! tj=tej
egyhete=egy hete
fokozódot=fokozódott
Mintha nagyjából a saját szopitörténetünket olvasnám :)
Nálunk is állandó vendég a sztrájk, hol ezért-hol azért, teljesen kikészített vele.
Már egész kicsi kora óta figyelni kellett az órát, mert ha rajta múlott volna, akkor kb naponta 2x szopizott volna. Nekem nagyon sok tejem volt, literszám vitték a gyűjtőbe, tehát ezzel nem volt gond.
Most 7 hónapos és kb 6-7 hete eszik mást is, de csak mértékkel, nehogy bekavarjon a szopiba. Ennek ellenére múlt héten totál besztrájkolt megint, de annyira, hogy drasztikusan elkezdett csökkenni a tejem és bizony jobban meg kell dolgoznia a szopi elején a tejleadó reflexért. Fejni már nincs kedvem, egyszerűen belefáradtam.
Azt is észrevettem, hogy minél jobban erőltetem, annál kevésbé szopik :(
Múlt héten kibőgtem magam és úgy döntöttem, hogy itt az ideje annak, hogy igény szerint kezdjem el etetni a babám. Azóta demokrácia van, megkínálom cicivel, ha kell kell, ha nem, akkor szilárd. Ez kb 7 napja megy így, azóta kiegyensúlyozottak vagyunk mindketten: ő azt eszi amit szeretne és meg már nem stresszelek ezen. Megjegyzem, azóta többet is szopizik :D
Szóval a válasz a kérdéseidre: igen, más is van így és nem rontottál el semmit :)
Szia! Először is gratulálok a kitartásodhoz! Másodszor: ne aggódj, ebben a korbanmár sokkal lassabban gyarapszanak a babák, a tiéd nagyon szép súlyban van, nincs mitől tartanod. Ha már nem fog szopizni, akkor se hal éhen, ha pohárból iszik, az is jó, persze megértem, hogy szoptatni szeretnél, hiszen én is ennek híve vagyok.
Próbáld esetleg a la leche ligát (lll.hu) ők nagyon jó tanácsokat szoktak adni, hátha nálatok is beválik, egy próbát megér. De ne idegeskedj, mindent jól csináltál és ha a kis haszontalan nem szopizik, akkor se fog éhen halni. Ügyesen megtanul pohárból inni.
Az én lányom szerencsére még szopizik kitartóan, de ő sem fogadta el a cumisüveget, így tanítgatom már pohárból inni, pont azért, ha netán hirtelen gond lenne, akkor se haljon éhen.
Köszönöm,nagyon aranyosak vagytok! Még a kedvem is jobb lett,bár ha kinézek az ablakon...:-)
Szép napot Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!