Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt nagyon lefogyo...

Szoptatás alatt nagyon lefogyott anyukák, tudtok valahogy hízni?

Figyelt kérdés

Folyamatosan fogytam szülés óta (már második baba után), de most a sok betegség és nem alvás (fogzás) miatt egyre csak fogyok.

162 cm-hez most 48,5 kiló vagyok. (BMI szerint 56 lenne az ideális...)

De nem is a számok számítanak, hanem hogy nagyon gyengének és fáradtnak érzem magam, pedig a terhesvitamint és vasat már 4 éve szedem folyamatosan...

2011. febr. 28. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
enni kell minnel tobbett es minnel minosegibb eteleket...tudom hogy sokszor nehez es hogy hajlamos vagy elfelejteni enni egy pici mellett de csak igy erheted el a normalis sulyodat...ha tovabb romlik az allapotod akkor lehet hogy el kell valasztani a gyereket (persze ez fugg a koratol is)
2011. febr. 28. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én 175cm és 55kiló vagyok,pajzsmirigy problémám van mint kiderült. Menj el vérvételre:)

szerintem ezért nem kell elválasztani a kicsit.. Majd utána meghizol:) Én is eszek egész nap,egy fatálat is be tudnék csokolni egyszerre és mégse:) hizok:)

2011. febr. 28. 13:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Lehet, hogy egy vérvétel tényleg nem ártana...

Bár én úgy érzem, hogy a fogyás elsődleges oka most, hogy megint nagyon rosszul alszik a kicsim, és nem jól bírom az éjszakázást. Már másfél éves, de nagyon cicifüggő. Próbálom csökkenteni a szopik számát, ez néha működik, néha nem (most fognövesztéskor és betegségkor nagyon nem ment). A nagy lányommal is megvártam, amíg elválasztotta magát, most is így szeretném. Megszakadna a szívem, ha most egyik napról a másikra el kéne vennem tőle, nem is értené. Úgy gondolom, hogy kb. két évesen már sokkal jobban fogja érteni, mint most...

Próbálok enni, ami belefér, csak sokszor az a szitu, hogy amikor éhes vagyok, akkor nem tudok enni, mert mást kell csinálnom, amikor meg lenne rá időm, addigra már hulla vagyok hozzá, vagy nincs étvágyam stb.

2011. febr. 28. 13:39
 4/5 anonim ***** válasza:
en 164cm es 49 kg vagyok, csudajol erzem magam a boromben, jobban nezek ki mint lanykoromban, nem is latszik h szultem ezelott 7 honapja. naponta 2x eszem (ennek en obbszor is, de nem olyanok a korulmenyek) meg szoptatok ejjel nappal (ejjel szinte egyfolytaban, de felalomban, igy tudok pihenni) meg nem volt pelda almatlan ejszakara, de mar elore izgulok a fogzas miatt, hogy mi lesz akkor, mert en sem birom az ejszakazast.
2011. febr. 28. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ezért hagytam abba a szoptatást 10 hónaposan. 174 centihez 51-52 kiló voltam. Teljesen ki voltam facsarva. Elmentem minden vizsgálatra: vérvétel, pisi, hasi, nyaki uh, pajzsmirigy vizsgálat, széklet, stb minden rendben volt.

Most a második babámat szoptatom 4 hónapja, megint fogyok, de most nem annyira, most 56 kiló vagyok.

Amúgy a terhességeim előtt se voltam egy vastag, általában 60 kiló voltam, úgy néztem ki normálisan.

Sajnos megint le fogok fogyni, ha nem is 51 kilóra, de szerintem a szoptatás végéig (megint 10 hóig tervezem emiatt) biztos leszek kb 53-54 kiló.

Én is zabáltam mint a disznó (és most is egyébként), szedtem vitamint, mégse híztam.

Szédülök szoptatás alatt, úgy érzem, hogy nyomják ki belőlem a szuflát.

Nem nekem találták ki a szoptatást, de a babáért mindent. Első babámnak adtam magamból 10 hónapot, a másodiknak is jár annyi.

2011. febr. 28. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!