Jelenlegi és leendő Anyukák! Ti nem érzitek úgy, hogy a szoptatás túl van misztifikálva? Régen nem volt egyszerűbb?
Szia!
Hát én várandósan nagyon sok mindennel előre készültem, olvastam, de ez volt az a téma, amiről az volt a véleményem, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, és menni fog!Feé sem merült bennem kétely, hogy ez nem fog sikerülni!
Álomszülésem volt egy állami kórházban fogadott személyzettel, nagyon gyorsan perfektül ment minden! :)Szülőszobán cicire tettük!Rooming-inben igény szerint (szinte 0-24-ben) cicin volt a kislányom, de már a kórházban gond adódott! :( Éjjel (mikor szerintem már beindult a tejem, de ezt nem hitte el nekem senki) egyszerűen csak ordított a lányom! :( A "szakemberek" szerint felcsapja akicsi a nyelvét!De nem azt mondták mit tegyek csak hogy ez a tény! :(
Aztán kiengedtek (természetesen minden segítség nélkül), így itthon és fejtem és cumisüvegből etettem anyatejjel!Szinte semmit nem aludtam, mert mire őt megetettem elaltattam, kezdhettem előlről a fejést!
Szóval 4 hetes korára totál kétségbeesve, kimerülve kiakadtam azon hogy nem hiszem el hogy nincs valaki ebben tanácsot segítseget tudna nyújtani! Majd a védőnő kinyögte hogy van olyan hogy szopi szaktanácsadó (LLL), és ilyen a mi városunkban is van!
Így felhívtam, és 2 hét alatt a lányom visszaszokott a csak szopizáshoz!Nm is kellett többet cumisüveg!Csak szakmai segítség kellett! :)
Itt szerintem a kulcs a személyes kapcsolatfelvétel, akár személyesen vagy telefonon is!ÉS nem mások tapasztalatait meghallgatva dönteni, henm szakmai segíteséggel (persze cska ha gond van) megoldani a dolgot!
Nálunk annyi volt a gond, hogy gyorsan jött a cicimből a tej és a lányom fulldoklott!Ha nem kérek segítséget, akkor 4 hetesen áttérünk a tápszerre, de így 6 hetes korától nem látott cumisüveget, és most így 15 hósan is simán cicizik!
Én büszke vagyok hogy nem adtam fel!És ez is ösztönből ment!Tudtam hogy képes vagyok rá, csak valami apró segítségre van szükség! :) Amit meg is kaptunk, és működik is minden!
Én azt javasolnám, hogy egy LLL-es szopi tanácsadó számát mentsd el, hogy ha gond adódna tudj kihez fordulni, bár remélem ösztönösen menni fog nektek a szopi!
Könnyű szülést kívánok!
15 hós kislány anyuja
Bocsi hogy hosszú lett :)
12:39-es vagyok!
Hát én nem lettem görcsösebb a szopi tanácsadótól!
Sőt addig a védőnő folyamatosan nyaggatott, hogy mennyit eszik a gyerek mindig mérjem....Szerinte nem elég, nem jó a tejem....
A szopi tanácsadó pedig nyugtatott!Ha megnyugszom és elhiszem azt, hogy ha igény szerint szoptatok, akkor pontosan annyi lesz amennyi a babámnak kell!És teljesen felesleges mérni a babaákat, minden szopi előtt után, mert....Ezt most nem fejtem ki mert nme ez a kérdés...
Heti egyszer mondta hogy mérjem (mindig ugyanakkor), és lelkiismeretesen, mindig fel is hívtam el is mondtam neki, hogy mennyi, hogy hopgy vagyunk...Ő pedig minden jegyzetelt rólunk és mondhatni barátnők lettünk!Minden hónapban találkozunk, és én hálás vagyok neki!ÉS engem teljesen megnyugtatott!És elhitette velem, hogy annyi tejem van amennyi a lányomnak kell!Én elhittem, megnyugodtam és láss csodát annyi van!15 hónapja!
Ez csak vélemény és tanács!De nem kötelező senkinek
Köszönöm a válaszokat, mindenkié hasznos volt. Azzal én is egyet értek, hogy minden agyban dől el. Sikerülni fog a szopi, lesz, ami lesz. Ráadásul a párom is pont így gondolja, ő is támogat, hogy ne görcsöljek.
De szerintem le kellene állítani a szoptatás körüli túlzott információáradatot és hadjáratot. Túl sok a negatív eset, ha hibázol, annak végzetes következményei lesznek. Így pedig hibázni fogsz. Én nem, és kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön.
Köszönöm a válaszokat, mindenkié hasznos volt. Azzal én is egyet értek, hogy minden agyban dől el. Sikerülni fog a szopi, lesz, ami lesz. Ráadásul a párom is pont így gondolja, ő is támogat, hogy ne görcsöljek.
De szerintem le kellene állítani a szoptatás körüli túlzott információáradatot és hadjáratot. Túl sok a negatív eset, ha hibázol, annak végzetes következményei lesznek. Így pedig hibázni fogsz. Én nem fogok, és kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!