Mikortól tért át a babátok a napi 5 étkezésre? Hogy nézett ki a napirendben ez az 5 evés?
Nálunk egy hete már csak 5 x eszik, reggel 7, aztán 10 utána nagy alvás , és csak 14 h körül, majd 17 h körül és este fürdés után 20 h körül.
Nem baj ha az úgynevezett ebéd kimarad? ill csúszik.
Ha rendesen fejlődik, miért ne?
Úgy jó, ahogy a babának és Neked jó!
Azt egyébként nem írtad, hogy mennyi idős a babád... :o)
Egyik babám azt hiszem kb. 6-8 hetes korától fél éves koráig napi 6x szopizott, a másikat már teljesen igény szerint szoptattam, pl. most hogy beteg, állandóan rajtam lóg, másfél éves... (de ha egészséges, napi 6-8 szopi akkor is van)
Nálatok a 14-es az ebéd, ez teljesen rendben van szerintem. Nálunk anno fél 3 körül volt, hasonló napirenddel. :)
Az 5. evés? Hú, hát igazából akkor jött be, amikor bölcsibe ment a lányom, 2,5 évesen. Addig reggeli, ebéd, uzsi, vacsi (és esti szopi). Hétvégén még most is rendszeresen ki szokott maradni a tízórai, mert kicsit később kelünk.
2 hónapos múlt a kisfiam, szerintem ez korai, de a védőnő szerint ha megeszi a napi mennyiséget akkor nem baj, de tényleg korai szerinte is.
időnként mérem , és általában a mennyiség 650 gr egy nap.
Ja hogy te az 5. szopira gondoltál. :)
Ha a babád jól érzi magát, szépen gyarapszik ennyivel is, akkor elég neki ennyi.
A lányom 3 hetes és már amióta a kórházból hazajöttünk, így eszik. A doki és a védőnő is azt mondja, hogy mivel szépen gyarapszik, nincs vele gond. Csak az, hogy valószínűleg ez okozza a hasfájását, de hiába próbáltam egy ideig, nem tudom 6 alkalommal eteteni, mert vagy alszik és nem éhes, vagy ha ébren van, akkor sem éhes, csak nyammogna a cicin.
Mi hajnal 4-kor, 8-kor, 12-kor, 16-17 óra között és 21-22 órakor eszünk.
Szóval szerintem nincs korán a két hónapos korban sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!