Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják, hogy aki 3...

Miért mondják, hogy aki 3 óránként szoptat annak elapad a teje?

Figyelt kérdés
unokatesóm másfél évig szoptatott így. persze én is az igény szerinti szoptatás híve vagyok, de ettől függetlenül nem állítanám, hogy a 3 óránkénti szoptatás elapasztaná a tejet. vagy?
2011. febr. 16. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:

én nem hallottam, hogy ilyet mondott volna bárki is.

bizonyára több teje lesz annak, aki ennél gyakrabban teszi mellre, de attól még nem apad el így sem.

2011. febr. 16. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
22 hónapja szoptatok és 3 óránként etettem az elején!
2011. febr. 16. 13:52
 3/5 xStefix ***** válasza:
100%

Nem a 3 óránkénti szoptatás (lehet) apasztó hatású, hanem maga az időhöz kötöttség, a szemlélet!

Gond akkor van belőle, ha:

- a baba gyakrabban szeretne szopizni, de anyuka nem engedi (és az előbbi elég gyakori..)

- anyuka akkor sem hajlandó ennél gyakrabban, ha épp szükséges lenne (pl. ugrás, betegség stb. idején)

- ilyen tévhitből kiindulva olyan rossz gyakorlat is társul még mellé, mint a cumiztatás, itatás és tápszeres (üveges) pótlás

- és ezekből lesz aztán a cumizavar és szopási sztrájk, amit már nagyon nehéz lehet megoldani...

Ilen esetekben előbb-utóbb várhatóan tényleg elkezd apadni a tej. Nem szükségszerűen, de mindenképp nagyobb rá az esély, mint ha valaki igény szerint szoptat.

2011. febr. 16. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
én 3 óránként szoptattam és nincs gond, még ma is szopik igaz már scak napi 2X + éjjel 2X
2011. febr. 16. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Igény szerint szoptatok, a 3 hós babámnak napi 4-5 alkalom szopi az igénye. Nem fog elapadni a tejem, sok tejem van, az első babámnál is sok tejem volt.

Szerintem annak apad el, akinek amúgy is elapadna, mert kevesebb a teje.

Nekem nem tudom honnan ez a sok tej, a testem szerintem azt hiszi ötös ikreket szültem.

2011. febr. 16. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!