Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hónapos babám miért szopizik...

5 hónapos babám miért szopizik még mindig 8-9-szer egy nap? éjszakát beleértve.

Figyelt kérdés
3560g-mal született, most 7100g és 69 cm. jók az arányok?
2009. febr. 10. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Kaptam egy táblázatot a védőnőmtől. Ha kisfiú, akkor a magasságához képest a súlya teljesen jó. Lányoknál nem tudom hogy van. Az enyém is lassan 5,5 hónapos, nappal ő is elég sokat szopcsizik, de megfigyeltem, hogy van amikor csak keveset, van hogy többet. Szerintem ha csak keveset szopcsizik akkor inkább csak szomjas. A babák tudják mennyi a napi szükségük, valószínűleg a tiéd is inkább többször eszik kevesebbet. Nem hinném, hogy baj lenne, ha azt látod, hogy közben jókedvű és szépen fejlődik.
2009. febr. 10. 10:06
 2/6 A kérdező kommentje:
kisfiam van. igen, keveset eszik egyszerre, ha próbálom "erőltetni" hogy többet egyen, visszajön belőle. amugy jókedvű, csak nem igazán vannak rajta "hurkák"
2009. febr. 10. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
A babáknak 6 hónapos korukra kell a súlyukat megduplázni, a tiéd is "teljesítette" ezt. Az enyém 4 kilóval született, 5 hónaposan 8 kg volt. A védőnő azt mondta, hogy ilyen nagy babáknál nem is kötelező a duplázás fél éves korukra. Most 70 centi, így az enyém sem látszik ducinak. A tiéd is azért nem hurkás, mert valószínűleg nyúlt inkább, bár nem tudom hány centivel született. Ne aggódj, semmi baj nincs vele!
2009. febr. 10. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
en is hasonlot kerdeztem mar itt.mi is most 5hosak lettunk.az en babam is meg 8,9szer szopizik.mi 3300ges49cm szulettunk es most 8,100ges 67cm.nem duci,csak husika.en is nyugtalankodtam,hogy nem baj e,hogy ennyit szopizik meg.mert a legtobb baba ilyen korban mar 3,4orankent eszik.de az en babam estelig ,2,3orankent.mar nem csinalok belole nagy dolgot,annyit etetem amennyit ker.nektek is jo szopizast kivanok;)
2009. febr. 10. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szoptasd igény szerint! Az én babám már 8 hónapos, de van, hogy 18-szor is cicire kéredzkedik! :-) Van, hogy fáj a foga, van, hogy álmos, van hogy csak bújni akar!!! Nem mindig eszik! Ne aggódj, szépen fejlődik, egészséges, ez a lényeg! Biztos vagyok benne, hogy nekem azért van még tejcsim, mert igénye szerint cicizik!

Boldog babázást!

2009. febr. 10. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtató válaszokat.
2009. febr. 10. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!