Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért pukizik minden egyes...

Miért pukizik minden egyes szopizás alatt?

Figyelt kérdés
6hónapos a fiam,és minden szopizás alatt pukizik sokszor,és emiatt sokszor sir is közbe ahogy próbálja kinyomni.Már mindent kipróbáltunk születésétől kezdve,semmi ne használt a hasfájására.De már most nem is hasfájás ez,mert csak addig van gond még szopizik,közbe.Mi lehet a baj?Nem csak néha van ez,hanem mindig,szóval nem is az hogy olyat eszek,mert amúgyse,de igy meg pláne nem lehet az,mert azért több héten keresztül minden szopizáskor ezt csinálja....nem tudom,de nagyon rossz igy minden etetés,mert szinte végig orditja,rúg-kapál...
2011. febr. 5. 22:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát vannak akiknél gyorsul az emésztés evés alatt. Pl felnőtteknél is sokan vannak akik evés után már rohannak is wc-re. Valószínűleg a te babád is ilyen és azért pukizik sokat evés alatt. A pocija is lehetséges, hogy attól fáj, hogy abban a testhelyzetben nehezebben jön ki a puki. Próbáld meg máshogyan tartani vagy picit simizni közben az alhasát. Esetleg abbahagyni egy kis időre és úgy szoptatni, hogy 1-2 percig szoptatsz míg elindul nála a folyamat. Kivárod a végét és utána rendesen megszoptatod.
2011. febr. 5. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia, nekem 5 hónapos a kislányom, és ő is nagyon sokat pukizott szopi közben, néha már szinte puki felhőben ültem... Szerintem a szopási technikával lehet a gond, túl sok levegőt nyelnek közben, ha meg rázendítenek, mégtöbb levegőt nyelnek be. Én változtattam testhelyzetet, az ülő szoptatásból áttértem a fekvőbe és azóta nyugi van. Van, hogy szopi közben be is alszik, folyik ki a száján a tej :)

Azért kérdezz rá a védőnőnél, hogy mi lehet még a gond, az a biztos. Nálunk ez volt és megoldódott.

2011. febr. 5. 22:29
 3/9 anonim válasza:
16%
Én speciel a tehéntejtől mindig fingok, szerintem ez ugyanaz a problémakör. :)
2011. febr. 5. 22:29
 4/9 anonim ***** válasza:

A tehéntejnek semmi köze az anyatejhez kedves utolsó...

Lehetnél ennyire tájékozott ha már írni képes voltál megtanulni, tehát... okosabb vagy mint egy 6 éves...

2011. febr. 5. 22:34
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.Utolsó,ezen jót nevettem most:) Amúgy mindig máshogy szoptatom,szóval mindig variálok közbe is,de sehogy sem jó,ugyanúgy durrantgat szegény..állva,ülve,fekve,forditva felette..mindenhogy próbáltam már...a védőnő meg a doki se tud semmi értelmeset mondani,csak hogy biztos valami olyat eszek,de könyörgöm,heteken keresztül nem ehetek egyfolytába mindig olyat amitől a hasa fájna...ez hülyeség...
2011. febr. 5. 22:35
 6/9 A kérdező kommentje:
igen,semmi köze a tehéntejnek hozzá,nem is értettem,de hirtelen jót nevettem rajta.És simogatom is mindig közbe,de olyan mintha rosszabb lenne neki,mert lök el,tolja ela lábával....
2011. febr. 5. 22:37
 7/9 xStefix ***** válasza:

Jók a tanácsok, egyetértek.

Nekem is úgy tűnik ennyiből, hogy ő biza ilyen fajta..

Viszont lassan kezditek már a hozzátáplálást, nem? Lehet ám, hogy majd a szilárd ételektől kicsit megnyugszik az emésztése. Ha nemcsak anyatej lesz a pocakban, talán jobb lesz.

Ugyanakkor, az is eszembe jutott még, hogy nem lehet, hogy az anyatejre érzékeny? Ez meglehetősen ritka allergia, de ha ennyire makacs a probléma, az már mindenképp gyanús.

Kérdezzek neked szaktanácsadót? Már én is kíváncsi lettem...

2011. febr. 6. 19:16
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.Már kérdeztem a háziorvost is,gasztroenterológust is(ide egyéb más probléma miatt járunk),és szó szerint kiröhögtek,hogy ugyan már,a tejemre nem lehet érzékeny....mert én azt kérdeztem,nem e lehet tejfehérje-cukor allergiás,szeretnék egy ilyen vizsgálatot ahol kideritik,és erre mondta a gasztr.-us,hogy arra biztos nem lehet érzékeny,mivel szopik,és csak akkor szokott előfrdulni,ha tejterméket...stb eszik.De mondom pont azért,mivel én eszem ezeket,és már a felvágottakba is van tejszármazék,és mivel szopik,általam bejut a tejbe,azt meg ő eszi....de lelettem rázva nevetve,hogy ugyan már,tuti nem...szóval még egy rohadt vizsgálatot se kérhettem...vagyis kértem,de semmibe vette...ilyenkor mi van amúgy?Ha nem hajlandók adni beutalót vagy nem tudom mi kell hozzá,és én megszeretném csináltatni ezt a vizsgálatot hogy kiderüljön,hova kell fordulnom?Vagy enélkül is megcsinálják?Már szó szerint könyörögtem,de csak vigyorgott,és ez is rohadtul idegesitett,hogy hülyének nézik a szülőt,nem ők szenvednem hónapokon át minden egyes soptatásnál...olyan nagy kérés egy beutaló....na már megint jól felhergeltem magam...a hozzátáplálást már elkezdtük kb 3-4hete,1étkezést ki is váltottunk,az ebédet.
2011. febr. 7. 14:31
 9/9 xStefix ***** válasza:
Figyelj, szerintem ez már szakemberes téma, ők jobban tudják, ilyen esetben mi a teendő. Én legalábbis ennyire már nem látok bele az egészségügy bugyraiba... Ha gondolod, írj privit és tovább irányítalak!
2011. febr. 7. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!