Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most ilyenkor éhes vagy...

Most ilyenkor éhes vagy jóllakott?

Figyelt kérdés

Kisfiam éppen 5 hónapos. Átálltam a 2 mellből szoptatásra, mert kevesebbet hízott a kicsim. Most egy hete. Bár eddig se tűnt, hogy éhezne. Az elmúlt hőnapban 5-6 perceket szopott, aztán dumált, nem kérte a mellem, elforgatta a fejét. Azt hittem ok, eleget evett, de aztán a mérésnél azt mondta a doki, hogy nem...

Most, hogy két mellből etetetm, bevette az a szokást, hogy 3-4 perc szopi után elengedi a mellem, forgatja a fejét, aztán vissza-visszaveszi, szív egy felet rajta és elengedi újra és reklamál... Szerintem már tudja, hogy kap másikat is :) Odaadom neki a másikat, és abból is kihabzsolja, amíg ömlik, aztán újra elengedi-bekapja. Még 1-2x szoktam cserélni a melleket szoptatás alatt, de mindkettőt csak bekapja-elengedi és forog meg beszélget. De ha elveszem tőle, akkor meg nekiáll sírni. Aztán egy kis idő után, ha elkezdek hozzá beszélni és elvonom a figyelmét abbahagyja, és vigyorog, és akkor jöhet a böfi...

Én meg kétségbe vagyok esve, mert nem tudom, hogy ilyenkor jóllakott-e vagy éhes?

Hogy vegyem rá, hogy szívja ki teljesen a mellem, ne csak addig egyen míg ömlik belőle?

Mit csinálok rosszul?

2011. febr. 1. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem csinálsz rosszul. A babád 5 hónapos. Ez tipikusan az a kor, amikor a babákat elkezdi lekötni a világ. Szeretnek nézelődni, játszani. Eddig "csak a cici" kellett. Ilyenkor van, hogy kevesebbet esznek egy ideig, de figyeld meg, ha igazán éhes, akkor csak szopik ezerrel.

Gondolj bele abba, hogy Te is így működsz. Dolgozol pl. egy fontos izgalmas munkán, akkor ebédszünetben épp csak bekapsz pár falatot, és rohansz vissza a munkához. Ha ez egy hosszabb projekt, akkor napokat is el tudsz tölteni a szokásosnál kevesebb táplálékkal és alvással is. Aztán amikor leadtad a munkát, akkor újra jöhetnek az egy órás három fogásos ebédek...

Persze picit sarkított ez, de valahogy így van a babákkal is. Most felfedez. Aztán amikor kell, majd többet szopik.

Ha amúgy kiegyensúlyozott és érdeklődő, és figyel az ingerekre, és van elég pisis pelusa, nem kell aggódni...

És akkor arról még nem is esett szó, hogy talán most kezdett el forogni a pici? Mert az jóval több kalóriát éget el, ilyenkor a pufi zsírpárnák szépen el szoktak fogyni, aztán később ez kiegyenlítődik.

A dokik nem látják ezeket a folyamatokat, ők csak a mérleget nézik.

Egyébként mennyi volt az a "kevés hízás"?

2011. febr. 1. 14:06
 2/7 A kérdező kommentje:

5 hét alatt kb 350 gramm.

De azóta, ez alatt az egy hét alatt, hogy 2 mellből etetem itthon mérve 150-et hízott.

És igen, karácsony óta megállás nélkül tornázik, forog, tegnap már kúszás-féleséget próbálgatott.

Csak nem értem a kiköpöm-fejforgatás-bekapom és közben egyet-kettőt szívok viselkedést. Hogy akkor még enne, de nincs mit, vagz már nem is éhes?

2011. febr. 1. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Próbálj szopi időkre ingerszegény környezetet varázsolni. Sötétítő behúzása, félhomály, csend. Nálunk ilyenkor az segített, ha a vállamra terítettem egy textilpelust, amivel egy kicsit a fejecskéjét is betakartam, így nem tudott forgolódni, mert nem látott semmi mást, igaz, fekve szoptattam, így könnyű volt kivitelezni.
2011. febr. 1. 14:42
 4/7 xStefix ***** válasza:

Lehet, hogy még éhes, de nincs ideje enni, na! ;)

Ne parázd túl, hidd el, enni fog, ha annyira éhes lesz! Ez most ilyen időszak, lehet, hogy fel fog borulni az eddigi evési rend is, de ez a normális. Nemsokára megtanulja, hogy először eszünk, utána játszunk.

Addig is, szoptasd őt olyan ritmusban, ahogyan ő kéri. Nem fogsz így semmit "rosszul csinálni", sőt..!

2011. febr. 1. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna:)Pedig előtte órákig is lógott rajtam,ha olyanja volt.Én ilyenkor fél/egy óra múlva megszoptattam.A baj az volt,hogy ő sem hízott,pedig folyton evett.Dokinéni megvizsgálta,küldte laborba,kutya baja,csak valószínű nem elég tápláló már neki a tejem,úgyhogy jött délutánonként,egyik szopi előtt egy kis banán.Azóta gyarapszik megint rendesen.
2011. febr. 1. 15:13
 6/7 xStefix ***** válasza:

Szenthabakukk, már megint egy hozzá nem értő eüs. :(

Nincs olyan, hogy nem tápláló anyatej - felesleges a babán - normális, hogy nem egyenletesen hízik (a fentiek miatt is)...

Istenem, hogy folyton ugyanazokat kell leírnunk. Eszméletlen, hogy ennyire nehéz kiirtani a rossz infókat. Kicsit elszomorodtam most. :(((

2011. febr. 1. 15:18
 7/7 xStefix ***** válasza:
babán = banán
2011. febr. 1. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!