Van aki lefeji a tejet, s úgy eteti a babát cumisüvegből?
Szia,
egyáltalán nem baj, a nővérem kisfia egyáltalán nem szopott, úgyhogy ő mindig fejt és azt adta a cumisüvegből, egészen 8 hónapos koráig működött. Inkább a mellet viseli meg az erős szívó hatás, meg elég fárasztó az is, de kinek hogyan kényelmes. Én 3 hónap múlva fogok szülni, szeretnék szoptatni de meglátjuk hogyan alakul, a mellszívó mindenesetre már meg van. Én se tudom elképzelni hogy mások előtt szoptassak...
Én is már lassan 6 hónapja így csinálom. Nekem befeléforduló bimbóm van, így nem tudja bekapni és a bimbóvédővel meg nem ment az evés. Így én fejem és cümisüvegből adom neki. De azért sajnálom, hogy nem tudom meg milyen érzés az igazán szoptatni. Szerintem próbáld meg majd. Vagy lehet mire meg lesz a baba a véleményed is megváltozik.
Könnyű szülést kívánok!!
Lehet, ha megszuletik a pici maskepp fogod latni a dolgokat. Nem azzal fogsz torodni, h masok latnak-e, hanem hogy a kisbabad jol lakjon, ne sirjon keservesen. Egyebkent nagyon diszkreten meg lehet oldani a szoptatast. Ugyis az ido nagy reszet otthon tolti az ember, ott ugyebar nincs mit szegyelni. Mi ha kimegyunk valahova mindig elotte megetetem a gyereket. Ismerosoknel meg felrevonulunk egy masik szobaba ahol nyugodtan lehetunk ketten. A kisbaba gyakran nem azert szopizik olyan sokaig, mert ehes, hanem mert szeret veled lenni, rad van szuksege, hogy osszebujhassatok. Az enyem 5 perc alatt beveri a tejcsit adagjat, csak akkor marad tovabb cicin, ha anyuzna egy kicsit, vagy ha megnyugtatasra vagyik. En kulonosen orulok, ha sokaig cicizik, addig is csendben van a lelkem:-)))
Szerintem sokkal macerasabb lefejni a tejet, ejszakankent a konyhaba rohangalni a cumisuvegert, melegitgetni a lefejt tejcsit, mosogatni, sterilizalni az uveget, mint megszoptatni a bebid. A cici mindig keznel van. Mi nem reg hosszabb utra mentunk a babaval es az o etetese ment a legkonnyebben utkozben. Meg a ferjem szendvicseivel is tobb volt a gond:-)
Van egy ismerosom 3 gyerekkel. Az elso kettot szoptatta, mig a harmadik gyerkocnek cumisuvegbol adja a lefejt tejcsit, mert koraszulott volt a pici es nem tanult meg szopizni. Gyakran mondogatja, h milyen konnyu volt az elso kettovel, es hogy az allando fejegetestol nincs ideje semmire. Gondolj csak bele. Egy ujszulott baba nem ritka, h masfel-ket orankent ker enni. A kozte levo idot inkabb pihenesre szanja az ember, mint fejegetesre. Az elokeszuletekrol nem is beszelve. Azert irtam le ezeket, h tisztabban lasd a helyzetet. Remelem, segitettem.
Szia!
Minden gyereknél más a szoptatási idő. Az én bébim 8 hónapig úgy szopott, hogy max. 15 percet volt a szájában. Szerencsére jó alakú a bimbóm és neki is oltári jó volt a technikája. Szerintem ez az érzés semmihez sem hasonlítható.
Idegenek előtt nem is kell elővenni. Mi kis lakásban lakunk, ha olyanok voltak nálunk, akik előtt nem akartam szoptatni, akkor kiküldtem őket a konyhába vagy lementek sétálni. De ez csak kezdetekben zavart, amikor még egy-két percig az orra előtt kellett himbálni, hogy bekapja. Aztán már tudta, hogy ha anya sztriptízel, akkor jön a kaja, úgy tüntette el a bimbóm, hogy még én sem láttam.
De ha üvegből adod, az sem gáz, csak egy csodás élménytől fosztod meg magad és egy csomó nyűgöt a nyakadba veszel (fejés, sterilizálás stb.).
Az, hogy még nem tekintesz rá kajaforrásként, teljesen normális, ez is meg fog változni. Én 1,5 hónapja már nem szoptatok, most kezd el visszaállni, hogy már a férjem is hozzáérhet a cicimhez anélkül, hogy megfordulna a fejemben az, hogy ez a babó kajatárolója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!